Đoković na rubu suza: Nadalov stric otkrio tajnu finala!

Rafael Nadal nastavio je i ove godine na nevjerojatan način dominirati na zemlji Roland Garrosa.

9.6.2014.
9:23
VOYO logo

Došao je ujedno tako do već četrnaeste Grand Slam titule u karijeri i sve je bliže, činilo se, nedostižnom rekordu Rogera Federera.

"Igrati protiv Đokovića uvijek je bio najveći izazov za mene. Tako je bilo i ovaj put, doveo me do mojih limita. Presretan sam, ne mogu vjerovati da ovo činim po deveti put, a Đokoviću želim sve najbolje u budućnosti. On je zaslužio ovaj trofej i imat će ga, siguran sam, u budućnosti", rekao je Nadal i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tenis mi je vratio za Australian Open i Melbourne ove godine. Tamo sam nesretno izgubio, ovdje sam sretno pobijedio. Četiri posljednja puta sam izgubio od Đokovića i znao sam da je apsolutno svaki poen, svaki moment u meču bitan. Ne mogu niti opisati kroz koje sve emocije trenutačno prolazim...".

//www.youtube.com/embed/6AjQD4nS38c

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Đoković je bio na rubu suza dok mu je kompletna pariška publika pljeskala po završetku meča:

"Svaka čast Nadalu, dokazao je još jednom da je najbolji ikada na ovoj podlozi. Ja ću nastaviti dalje raditi i dalje sanjati ovaj pehar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/IFVj9RtEnro

Stric Rafaela Nadala, Toni, otkrio je, pak, informaciju zbog koje će Đokoviću biti još teže što je ispustio priliku u četvrtom setu. Stric Toni je, naime, priznao je da bi bilo vrlo teško njegovom učeniku slaviti u petom setu, da je Novak Đoković izborio isti u nedjeljom finalu Roland Garrosa. Rafa je u četvrtom setu vodio 4-2, servirao za 5-2, ali se Đoković vratio do 4-4 i prouzročio paniku u španjolskom boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Rafa nije završio meč u četiri seta bilo bi jako teško u petom. Mučio bi se jer su ga već počeli loviti grčevi", priznao je Toni Nadal, te objasio Rafinu dominaciju nad Đokovićem, nakon što ga je Srbin relativno lako pobijedio u Rimu.

"U Rimu je teren dosta manji i nije moguće pogađati udarce pod kutevima pod kojima je to danas radio Rafa. Prvi set je izgubio zbog nervoze, ali u naredna tri je Rafa bio puno bolji, a Đoković sve umorniji i umorniji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasmanom u 3. kolo Roland Garrosa Ivo Karlović skočio je za četiri pozicije na novoj ATP ljestvici i sada zauzima 33. mjesto u svjetskom poretku.

Preskočio je time Karlović Ivana Dodiga koji je pao za dvije pozicije i drži 38. mjesto na novoj ATP ljestvici. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je 26. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvajamo i napredak Ante Pavića za 15 pozicija. Ogulinac drži 162. mjesto, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Španjolac Rafael Nadal je pobjedom u finalu Roland Garrosa protiv Novaka Đokovića zadržao prvo mjesto svjetskog poretka. Španjolac ima 170 bodova više. Prate ih Švicarci Stanislas Wawrinka i Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko promjena dogodilo se među 10 najboljih, a najveća je ulazak Latvijca Ernestsa Gulbisa u to društvo. Plasmanom u polufinale Roland Garrosa Gulbis je skočio za sedam pozicija i dohvatio 10. mjesto. Postao je prvi Latvijac u povijesti koji je dospio među 10 najboljih tenisača svijeta.

Britanac Andy Murray prošle godine je zbog problema s leđima propustio Roland Garros, dok je ove godine dogurao do polufinala, što mu je donijelo skok s osmog na peto mjesto. Španjolac David Ferrer lani je od sunarodnjaka Rafaela Nadala izgubio finale u Parizu, a ove godine je od istog suparnika poražen u četvrtfinalu, pa je pao s petog na sedmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP ljestvica:

1. Rafael Nadal (Špa) 12.500 (0) 2. Novak Đoković (Srb) 12.330 (0) 3. Stanislas Wawrinka (Švi) 5.480 (0) 4. Roger Federer (Švi) 4.945 (0) 5. Andy Murray (VBr) 4.840 (+3) 6. Tomaš Berdych (Češ) 4.680 (0) 7. David Ferrer (Špa) 4.190 (-2) 8. Juan Martin del Potro (Arg) 4.125 (-1) 9. Milos Raonic (Kan) 3.245 (0) 10. Ernests Gulbis (Lat) 2.725 (+7) ... 26. Marin Čilić (Hrv) 1.410 (0) 33. Ivo Karlović (Hrv) 1.177 (+4) 38. Ivan Dodig (Hrv) 1.100 (-2) 162. Ante Pavić (Hrv) 338 (+15) 185. Mate Delić (Hrv) 269 (-2) 190. Kristijan Mesaroš (Hrv) 261 (-1) 220. Toni Androić (Hrv) 221 (+2) 239. Nikola Mektić (Hrv) 202 (+15) 245. Borna Ćorić (Hrv) 199 (0) 270. Antonio Veić (Hrv) 173 (-8) ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo