ŽDRIJEB LIGE PRVAKA / Dinamo protiv starih znanaca ili Crnogoraca!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nogometaši Dinama saznali su protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka! Ždrijeb u Nyonu odlučio je da će hrvatski prvaci, nakon što potvrde visoku 5:0 pobjedu protiv luksemburške Fole, igrati protiv Šerifa ili Sutjeske.

19.7.2013.
12:10
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama saznali su protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka! Ždrijeb u Nyonu odlučio je da će hrvatski prvaci, nakon što potvrde visoku 5:0 pobjedu protiv luksemburške Fole, igrati protiv moldavskog Šerifa ili crnogorske Sutjeske.

Prvi susret između dva potencijalna Dinamova protivnika u Tiraspolu završio je 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Henrique, a konačan rezultat postavio je Pejović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb Europske lige: Hajduk putuje u Gruziju, Rijeka u Ljubljanu

Podsjetimo, zagrebački klub i Šerif imaju već prilično bogatu povijest međusobnih susreta. Moldavci su 2010. godine priredili senzaciju nakon što su nakon penala izbacili favorizirane hrvatske prvake, također u 3. pretkolu. Modre je te sezone vodio VelimirZajec, a obje su utakmice završile 1:1. Gosti su bili s(p)retniji u raspucavanju pa su slavili u Maksimiru.

Image
Foto: UEFA

Osveta je stigla dvije godine kasnije kada su predvođeni Antom Čačićem Dinamovci s uvjerljivih 5:0 u dvije utakmice izbacili nemoćne Moldavce. Pogađate, i tada su se susreli u 3. pretkolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo sa ždrijebom jer ćemo dobiti jednog od protivnika koji nisu europski vrh. Međutim, najbitnija je činjenica kako mi izgledamo i u kakvoj smo formi, a tu se dižemo i to je u ovom trenutku dobro," kazao je trener Dinama Krunoslav Jurčić najavivši kako će poslati 'snimatelja' na uzvratnu utakmicu u Nikšić. 

Slično razmišlja i JerkoLeko. "Iskreno, kada sam vidio parove, htio sam Islanđane ili ovaj par. Šerif dosta dobro znamo jer smo igrali s njima. Sutjesku ne poznajem dobro, ali ako ćemo igrati protiv njih, sigurno ćemo sakupiti dosta informacija. Ako ćemo ići u Crnu Goru, onda nas tamo sigurno čeka napaljena atmosfera što mi je osobno veliki gušt. Najbitnije je da, s kojom god od ove dvije momčadi igrali, cilj je isti, a to je prolaz," poručio je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica igrat će se u Maksimiru 30. ili 31. srpnja, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo