DRAKONSKA KAZNA UEFA-e / Dinamo ostao bez bodova u Europskoj ligi

Image

Hrvatski prvak će utakmice protiv Ajaxa i Temišvara odigrati pred praznim tribinama maksimirskog stadiona.

29.10.2009.
18:10
VOYO logo

Ovaj put Uefa nije progledala Dinamu kroz prste zbog navijačkih nereda. Krovna europska nogometna federacija bila je neumoljiva, hrvatski prvak kažnjen je oduzimanjem tri boda u Europskoj ligi i s dvije  utakmice na stadionu u Maksimiru bez gledatelja zbog izgreda svojih navijača, objavljeno je na stranicama UEFE.

 Disciplinska komisija Uefa-e "odrezala" je drakonsku kaznu zbog velikih izgreda koji su Dinamovi navijači priredili na gostovanju u Temišvaru, te zbog činjenice da su neredi na Dinamovim utakmicama učestali i proteklih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da će Dinamo domaću utakmicu protiv Ajaxa u četvrtak (5. studenog) odigrati pred praznim maksimirskim tribinama, baš kao i onu protiv temišvara, 17. prosinca što će biti dodatni udar na blagajnu.

Odluka Uefa-e u Dinamu je sve šokirala. U klubu su se ipak nadali nešto blažoj kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokirani smo visinom kazne i očito je da su neredi u Temišvaru bili kap koja je prelila čašu strpljenja UEFA-e. Nažalost, mala skupina huligana uspjela je nanijeti neprocjenjivu štetu kako za klub, tako i za 99 % ostalih navijača koji sigurno nisu zaslužili da oni sami i njihov klub budu tako teško kažnjeni", izjavio je Vrbanović na službenim stranicama kluba i najavio žalbu.

"Dinamo će uputiti žalbu na ovu odluku, smatrajući da je njom teško oštećen klub koji je činio i čini ogromne napore u organizaciji utakmica kako na gostovanjima tako i u Zagrebu. Ni u snu nismo očekivali da će nam se oduzeti tri boda. Očekujemo službeno obrazloženje odluke i uputit ćemo žalbu na istu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvom odlukom Dinamove šanse za prolazak skupine svedene su tek na teoriju jer je maksimirski klub prije ove odluke imao tri boda iz tri utakmice skupine A Europske lige, a sada nema nijedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo