ždrijeb u nyonu / Dinamo izvukao Folu Esch, Hajduku Estonci, a Lokomotiva s Velšanima

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je saznao ishod ždrijeba i ime suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka, trener hrvatskog nogometnog prvaka Zoran Mamić istaknuo je da je Dinamo bolja momčad i favorit za prolaz u sljedeći krug

22.6.2015.
13:43
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Na putu prema trećem pretkolu Lige prvaka zagrebačkom Dinamu stoji prvak Luksemburga Fola Esch. Zagrepčani će u prvoj utakmici gostovati u Luksemburgu 14. ili 15. srpnja, a tjedan dana poslije ugostiti Folu Esch na Maksimiru.

Nakon što je saznao ishod ždrijeba i ime suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka, trener hrvatskog nogometnog prvaka Zoran Mamić istaknuo je da je Dinamo bolja momčad i favorit za prolaz u sljedeći krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o prvacima svoje države, znači o momčadi koja ima naviku pobjeđivati i osvajati trofeje, no jasno je da smo mi bolja momčad i favoriti te da želimo proći dalje", izjavio je Mamić.

"Naravno, nitko se neće predati prije početka, moramo biti na kvalitetnoj razini, odigrati dvije dobre utakmice i pokazati na terenu da smo bolji, ali sigurno da vjerujem u prolaz u iduću fazu", zaključio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prije dvije godine u 2. pretkolu imao istog suparnika. Nakon uvjerljivih 5-0 na gostovanju u Luksemburgu, hrvatski prvak je na Maksimiru pobjedom 1-0 potvrdio prolaz u 3. pretkolo.

Rijeka na Makedonce ili Škote, Hajduku Estonci, Lokomotiva s Velšanima

Ždrijeb klupskih europskih nogometnih natjecanja koji je održan u ponedjeljak u sjedištu UEFA-e u Nyonu zaključen je izvlačenjem parova 2. pretkola Europske lige, u kojem je Rijeka doznala da će igrati protiv boljeg iz dvoboja makedonske Škendije i škotskog Aberdeena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će u prvoj utakmici biti domaćin 16. srpnja, a tjedan dana poslije gostovati u Makedoniji ili Škotskoj.

Prođe li Hajduk prvu prepreku, estonski Sillamae Kalev, u 2. pretkolu će igrati protiv pobjednika sraza islandskog Vikingura i slovenskog Kopera. Hajduk bi u prvoj utakmici 2. pretkola gostovao, a uzvrat igrao na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotivu će u slučaju ukupne pobjede nad velškim Brougthonom u 1. pretkolu Europske lige, na drugom koraku čekati grčki PAOK. Prva utakmica bila bi odigrana u Zagrebu, a uzvratna u Solunu.

Rijeka je zbog odličnih nastupa u Europskoj ligi imala status nositelja u 2. pretkolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za plasman u grupnu fazu Europske lige Riječani bi trebali pobijediti tri suparnika, dok bi Hajduk i Lokomotiva imali dvije utakmice više.

Utakmice 3. pretkola na rasporedu su 30. srpnja i 6. kolovoza, a utakmice za ulaz u grupnu fazu igrat će se 20. i 27. kolovoza. Grupna faza započinje 17. rujna, a novog pobjednika Europske lige saznat ćemo 18. svibnja 2016. na stadion St, Jakob-Park u Baselu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo