PETI PUT U POVIJESTI / Dinamo dobio novo ime!

Image

Nogometni klub Dinamo ponovo ima novo ime. Od sada je službeno Građanski nogometni klub Dinamo. Zbog prilagođavanja Statuta Zakonu o sportu, Vlatk Marković ne može biti član Skupštine, a novi mandat dobio je Mirko Barišić.

12.4.2011.
16:34
VOYO logo

Na sjednici skupštine Dinama u utorak donesena je jednoglasna odluka o novom imenu zagrebačkog kluba. Prefiks NK mijenja se u GNK što znači "Građanski nogometni klub".

"Na taj način želimo dodatno istaknuti ukupnu povijest Dinama", riječi su skupštinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je za napomenuti kako je to već peti put da klub iz Maksimirske mijenja svoje ime. Dinamo je do sada četiri puta mijenjao ime od 1945. godine, a ovo će biti jubilarni peti put.

Za vrijeme skupštine, nekoliko stotina Bad Blue Boysa prosvjedovalo je ispred zapadne tribine maksimirskog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić iznio je podatke o poslovanju kluba za 2010. godinu te napomenuo kako je Dinamo završio u plusu više od 29 milijuna kuna jer je zaradio 232 milijuna kuna.

Predsjednik Mirko Barišić dobio je, izmjenama Statuta, petogodišnji mandat, a ne kao dosad četverogodišnji, dok je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić preimenovan u izvršnog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić je predsjednik Dinama već 11 godina, a s novim mandatom postat najdugovječniji predsjednik u povijesti "modrih". Također, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković više neće biti član Dinamove skupštine zbog usklađivanja statuta kluba s Zakonom o sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo