Čudnovati US Open /

Delpotrovska čuda: okrenuo 1:6, 2:6, pa izbacio Federera izborivši finale prije finala

Image
Foto: AP Images

Juan Martin del Potro nestvarno je okrenuo Thiemovih 2:0 u setovima, da bi u idućem kolu, baš kao u finalu US Opena 2009., svladao velikog Rogera Federera

7.9.2017.
8:33
AP Images
VOYO logo

Jedan je kolega napisao knjigu "Čudo del Potra", čiji je naziv "Toranj iz Tandila" iznova opravdao. Iako i dalje muku muči s ozljedama, Del Potro je ušao u polufinale US Opena nakon dviju velikih pobjeda.

Okrenuo je 1:6, 2:6 protiv Dominica Thiema, a nakon toga je u reprizi finala iz 2009. pobijedio dvostrukog ovogodišnjeg Grand Slama pobjednika Rogera Federera s 3:1 u setovima (7:5, 3:6, 7:6 (8), 6:4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udarao sam forhendom najjače što sam mogao. Igrao sam jako dobro, pogotovo na servisu. Mislim da sam zaslužio pobjedu", kazao je Del Potro nakon meča.

"Zaslužio je više od mene", sportski će Federer nakon poraza od igrača koji i danas mora najprije dobiti bitku za zdravlje da bi mogao na teniski teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vam opisati koliko mi znači ova pobjeda. Nakon svih silnih problema koje sam imao s ozljedama stigao samo do polufinala US Opena, meni najdražeg turnira," dodao je Del Potro.

Finale prije finala

Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u polufinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Rusa Andreja Rubleva 6-1, 6-2, 6-2 i igrat će protiv Juana Martina del Potra u polufinalu. Drugi polufinalni par iznenađujuće sačinjavajuće Kevin Anderson i Pablo Carreno-Busta.

Nadal je dominirao cijeli meč i rutinski je stigao do pobjede protiv 19-godišnjeg Rusa. Nadalu je u njihovom prvom međusobnom susretu za slavlje trebalo tek nešto više od sat i 30 minuta igre.

Nadalu je ovo 13. nastup na US Openu i šesti put je stigao do polufinala, a do sada je slavio dva puta 2010. i 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskim polufinale igrat sve od reda Amerikanke - Coco Vandeweghe protiv Madison Keys te Venus Williams i Sloane Stephens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo