HRVATSKA-EKVADOR 2-0 / Davis Cup: Čilić i Karlović bolji od braće Lapentti

Image

Hrvatski su tenisači prvog dana 1. kola Davis Cupa bili bolji u oba susreta protiv Ekvadoraca Nicolasa i Giovannija Lapenttija.

5.3.2010.
21:01
VOYO logo

Prvoga dana susreta 1. kola Davis Cupa u Varaždinu Hrvatska je teniska reprezentacija u petak povela protiv Ekvadora 2-0 i to nakon što je Marin Čilić sa 6-4, 6-3, 6-3 svladao Giovannija Lapenttija za dva sata i dvije minute igre.

Najbolji hrvatski tenisač potvrdio je veliku razliku u kvaliteti između njega i mlađeg brata Lapenttija i do pobjede je došao lako. Već u prvoj igri susreta imao je tri vezane "break-lopte" kojima je mogao uspostaviti autoritet u susretu, ali tada se Lapentti uspio izvući. Ipak, konstantni pritisak na početni udarac Ekvadorca urodio je plodom kod rezultata 4-4 kada je Čilić ostvario "break", a potom sigurno odservirao za vodstvo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilićev pritisak na Lapenttijev servis nastavio se i tijekom čitavog drugog seta što je rezultirao s još dva "breaka" s koja je stigao do sigurnog vodstva od 2-0.

Tijekom prva dva seta Čilić je izgubio samo tri poena na svom početnom udarcu, ali situacija se u trećem setu zakomplicirala. Lapentti je počeo mnogo uspješnije vraćati Čilićeve servise te kod rezultata 2-2 čak i ostvariti "break". Ipak, nije ga uspio zadržati, već je odmah u sljedećoj igri s dvije dvostruke servis pogreške omogućio Čiliću povratak u rezultatsku ravnotežu. Odmah zatim Čilić je uspio spasiti 0-40 na svoj servis, a potom još jednom oduzeti servis Ekvadorcu i tako riješiti susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dvoboju dana Ivo Karlović je sa 6-2, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 6-4 svladao Nicolasa Lapenttija pa je Hrvatskoj za prolazak u četvrtfinale potreban još samo jedan bod iz preostala tri dvoboja.

U subotu je na rasporedu igra parova, za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Antonio Veić, a za Ekvador braća Lapentti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - EKVADOR 2-0

IVO KARLOVIĆ - Nicolas Lapentti 6-2, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN ČILIĆ - Giovanni Lapentti 6-4, 6-3, 6-3

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo