KAUBOJI PALI U BARCELONI / Danska razbila hrvatske snove o finalu!

Image
Foto: AP

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, u polufinalu su naši rukometaši izgubili od aktualnih europskih prvaka Danaca sa 24-30 (11-14).

25.1.2013.
21:05
AP
VOYO logo

BARCELONA - Hrvatska je na trećem velikom natjecanju u posljednjih godinu dana zaustavljena u polufinalu, nakon EP-a u Srbiji i poraza od Srbije, te OI u Londonu gdje je bolja bila Francuska, na SP u Španjolskoj "kauboje" je zaustavila Danska.

Naši su igrači vrlo loše krenuli u susret u svim segmentima igre. Vrlo loše su igrali u napadu, lopta je presporo kružila oko danske zone, a udarci naših vanjskih pucača bili su preslabi za odličnog vratara NiklasaLandina koji je obranio šest od prvih osam udaraca koji su išli u okvir njegova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, niti obrana osim MirkaAlilovića na golu nije funkcionirala na pravi način, ostavljala je previše prostora danskim krilima, poglavito AndersuEggertu. Čak i nakon što je Alilović obranio, odbijene lopte u pravili su završavale u rukama Danaca koji su postizali pogotke iz druge, pa i treće akcije. Usto, Hrvatska tijekom čitavog prvog poluvremena nije uspjela postići niti jedan gol iz protunapada, štoviše dvije prilike za "kontru" upropaštene su lošim dodavanjima što su Danci iskoristili za golove iz "rekontri".

Već nakon 10 minuta rezultat je bio 6-1 za Dansku, sredinom prvog poluvremena europski prvaci su stigli i do najvećih šest razlike (10-4), no Hrvatska se ipak do odmora uspjela vratiti na dostižnih tri razlike (14-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom nastavka Hrvatska se uspjela približiti na dva gola zaostatka (14-16), ali Danci su odmah uzvratili s tri pogotka iz protunapada, dva je puta strijelac bio LasseSvan, a jednom Eggert, te je zadatak pred našim igračima ponovno postao pretežak.

Posljednju prigodu za povratak u dvoboj propustio je IvanČupić koji u 52. minuti nije uspio realizirati "kontru" za smanjenje na 21-23. Danci su to ponovno znali kazniti s tri brza pogotka i susret je bio zaključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DamirBičanić postigao je sedam golova, a DomagojDuvnjak četiri za Hrvatsku, dok su Dansku predvodili AndersEggert s devet i JesperNoeddesbo s pet pogodaka.

Hrvatska će u subotu od 19 sati igrati za brončano odličje protiv Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska zaustavila borbene Slovence

Domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše Španjolska prvi je finalist ovoga natjecanja, Španjolci su u polufinalu u dvorani Palau Sant Jordi svladali Slovence sa 26:22 (13:12).

Susret je bio neizvjestan do 40. minute kada je rezultat bio 15-14 za Španjolsku, ali u sljedećih 13 minuta domaćini su se serijom 8:1 odvojili na nedostižnih 23:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet golova za Španjolsku postigao je Canellas, a po tri su dodali JulenAguinagalde i ViranMoros, dok su najefikasniji u slovenskim redovima bili GašperMarguč sa sedam i Jure Dolenec sa šest pogodaka.

Španjolska će u nedjelju igrati finale protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo