Otvorenje SP-a / Danci demonstrirali silu u Kopenhagenu: S 23 razlike pregazili nemoćne Čileance

Image
Foto: Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL

Čileanci su bili bez šansi, a danski izbornik Jacobsen na teren je poslao i nekolicinu rezervnih igrača

10.1.2019.
21:40
Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL
VOYO logo

Danska rukometna reprezentacija u svom je premijernom nastupu na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu pred domaćim navijačima protiv Čilea u Kopenhagenu imala pravu demonstraciju sile. Dancu su Čileance svladali 23 razlike - rezultatom 39:16.

Publika u Royal Areni kraj prvog poluvremena dočekala je u deliriju. Iako su Čileanci zabili prvi pogodak, pored Danaca su u nastavku prvog poluvremena izgledali kao kadetska momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna obrana domaćina natjerala je Čileance da izgube deset čistih lopti, dok su na drugoj strani Danci svoje kontre realizirali sa stopostotnom preciznošću. Poluvrijeme je tako završilo rezultatom 22:4 za Dansku, a Mortensen je u prvih pola sata zabio čak osam pogodaka.

U drugom poluvremenu vidjeli smo istu priču. Čileanci su bili bez šansi, a danski izbornik Jacobsen na teren je poslao i nekolicinu rezervnih igrača te uvježbavao akcije za teže utakmice koje dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su na vrhu liste strijelaca na utakmici završili Mortensen s osam pogodaka te Mikkel Hansen sa sedam. Kod Čileanaca je najbolji bio Salinas sa četiri pogotka.
Sljedeća utakmica Danske bit će u nedjelju, kad će igrati protiv Tunižana.

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu, a sve utakmice hrvatske rukometne reprezentacije i ostale najzanimljivije utakmice možete pratiti na RTL-ovim televizijskim kanalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo