DALIĆ TRAŽI RECEPT ZA MESSIJA: /

Hoće li slijediti Zidanea i gurnuti Kovačića u vatru? Prisjetite se kako je to izgledalo

Image
Foto: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak u 20 sati igra drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

20.6.2018.
17:04
AFP
VOYO logo

Bit će to i šahovska, taktička partija, a naša je situacija ipak nešto komotnija. Rakitić će mi ovih dana biti poput pomoćnika: pričam s igračima, prikupljam informacije i mislim da je to dobro. Igrači znaju mnogo dobrih i loših strana, Rakitić zna što Messi ne voli i sigurno će mi reći. Modrić i Kovačić reći će mi kako su se pripremali za utakmice protiv Barcelone i naći ćemo najbolju kombinaciju. Tim riječima izbornik Zlatko Dalić najavio je polije pobjeda na Nigerijom okršaj s Linelom Messeijm i Argentinom.

O tom je u utorak progovorio o Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi govore da Argentina ovisi puno o Messiju, ali oni su odlični i na drugim pozicijama. Treba paziti na sve, a o Messiju je suvišno trošiti riječi koliko je dobar. Promašio je kazneni udarac protiv Islanda, no to se događa i najboljima, a smatram da je odigrao dobru utakmicu. Treba biti spreman, pripremiti se i za njega i cijelu argentinsku momčad, svih 11 - ne možemo se pripremati samo za jednog igrača. Messija se čuva kolektivno, čuvati ga jedan-na-jedan dosta je teško. Izbornik će pripremiti taktiku i pokrit ćemo sve argentinske pozicije", kazao je veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane mu vjerovao

Pitanje je hoće li njemu Dalić za ovu utakmicu ukazati povjerenje od prve minute. Prema najavama Milan Badelj trebao bi zaigrati dok se očekuje preseljenje Andreja Karmarića na klupu. No, ne treba zaboraviti da je Zinedine Zidane prošle sezone u nekoliko navrata u El Clasicu znao gurnuti Kovačića u vatru. Pritom mu je dao posebnu misiju - zaustaviti Messija. I dobro se veznjak snašao u toj ulozi, posebno u prvoj utakmici španjolskog Superkupa.

Stoga je sigurno da će Daliću itekako koristiti njegovo iskustvo, a tko, možda i on na kocu gurne 24-godišnjaka u vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo