DALIĆ PERUANSKIM MEDIJIMA: / 'Nismo među glavnim favoritima, ali već smo pobjeđivali Njemačku, Španjolsku...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vatreni u noći s petka na subotu igraju s Peruom, a četiri dana kasnije s Meksikom.

22.3.2018.
11:20
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić dao je opširan intervjuu peruanskom El Comerciju u kojem je među ostalim progovorio i o nadolazećem susretu. Dalić je preuzeo reprezentaciju u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za SP u Rusiji, a nakon ogleda s Ukrajinom i Grčkom u dodatnim kvalifikacijama postao je junak nacija.

"Bio sam jako sretan i osjetio sam veliko olakšanje. Bili smo pod velikim pritiskom. Svi su znali da je ovo jedna od naših najboljih momčadi u povijesti i bilo bi šteta da se nismo kvalificirali. Uživao sam slaveći pobjede s igračima i kada sam vidio koliko su sretni svi u Hrvatskoj", započeo je Dalić. Potom je upitan zašto je odabrao Peru za sljedećeg suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam igrati sa snažnim reprezentacijama prije SP-a. Također, željeli smo bolje upoznati južnoameričke reprezentacije. Naravno, ne postoje dvije jednake momčadi i nitko nije kao Messi, ali želio sam da moji igrači osjete kako je igrati s momčadima koje su taktički, mentalno i fizički drugačiji od većine europskih momčadi. Peru je u izvrsnoj formi i činjenica da velika reprezentacija poput Čilea bila iza njih dovoljno govori o kvaliteti", poručio je izbornik.

Samo Hrvatska

"U ovom trenutku fokusirani smo na našu igru i želimo vidjeti na čemu još moramo poraditi. Međutim, naše suparnike u pripremnim utakmicama shvaćamo ozbiljno. Znam da je Farfan igrač na kojeg moramo paziti, ali Peru ima puno sjajnih mladih igrača koji žele pokazati koliko su dobri", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakvi su izgledi Hrvatske u Rusiji? Ne bih rekao da smo među glavnim favoritima, pogotovo jer su tu reprezentacije poput Njemačke, Brazila, Argentine, Francuske ili Španjolske, koji imaju igrače koji čine razliku na velikim turnirima. No, znam da se možemo svima suprotstaviti i pobijediti. Već smo pobjeđivali Njemačku, Španjolski, Nizozemsku i Italiju na velikim turnirima, a sadašnja momčad je bolja nego ona koju su slavile u tim susretima. Puni smo samopouzdanja, ali ćemo poštivati sve suparnike. Prvi cilj nam je proći skupinu, a onda je sve otvoreno", kazao je Dalić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

11.11.2017., Pirej, Grcka - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Georgios Karaiskakis, uoci sutrasnje kvalifikacijske utakmice za SP 2018. protiv Grcke. Nikola Kalinic, Zlatko Dalic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Peruanskog novinara zanimalo je i misli li da ova generacija može ponoviti uspjeh iz Francuske 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će teško. Tada smo tek izborili neovisnost i to je Svjetsko prvenstvo bila prilika da nas svijet upozna. Bila je to fantastična momčad i igrali su najbolje kad je bilo najpotrebnije. Nadamo se da ćemo uspjeti napraviti jednako čarobnu priču, ali svjesni smo da moramo puno raditi, igrati u punom potencijalu i imati malo sreće. Nije važno koliko si dobar jer na ovakvim je turnirima uvijek potrebno malo sreće", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prođu li Vatreni skupinu križat će se s onom u kojoj se nalaze Francuska, Danska, Peru i Australija.

Pjaca i Kovačić

"Ta skupini za vas nije laka. Francuska je jedna od najboljih na svijetu i favoriti su. No, Peru često igra s Argentinom i Brazilom tako da znaju igrati s favoritima. Danska ima solidnu momčad, uporni su i jako disciplinirani. Neće biti lako Peruu, ali već ste ispisali sjajnu priči kada ste se plasirali u Rusiju. Zašto ne bi nastavili tim putem?", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i koji bi mladi nogometaši mogli biti otkriće na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno ih je. Gabriel Jesus, Mbappe, Dybala, Dembele, Marco Asensio, Rashford... Teško je predvidjeti tko će zasjati. Nadam se da će jedan od naših mlađi igrača postati zvijezde SP-a. Siguran sam da Kovačić i Pjaca posjeduju taj potencijal", kazao je Dalić.

Za kraj je odgovorio na pitanje tko bi mogao biti u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam sklon nagađanjima. Nadam se da će tamo biti najbolji i da će nas oduševiti igrom. Tko kaže da to ne mogu biti Hrvatska ili Peru? U nogometu je sve moguće", završio je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo