RIJEČI MUDROG ČOVJEKA / 'Dajte da igramo nogomet i uživamo u ljepoti igre'

Image
Foto: Pixsell

'Sve se postavilo tako kao da je ta utakmica u najmanju ruku presudna kao državno pitanje jedne i druge zemlje što je besmislica', poručio je uoči sraza Hrvatske i Srbije legendarni trener Ivica Osim.

22.3.2013.
11:43
Pixsell
VOYO logo

Legendarni nogometni stručnjak Ivica Osim je uoči kvalifikacijskog susreta za SP u Brazilu između Hrvatske i Srbije apelirao na smirivanje strasti, a istodobno je procijenio kako će stanovita prednost tijekom susreta na Maksimiru biti na strani srbijanskih nogometaša.

"Sve se postavilo tako kao da je ta utakmica u najmanju ruku presudna kao državno pitanje jedne i druge zemlje što je besmislica. Ne valja petljati te stvari s nogometom i posezati za prošlošću", izjavio  je Osim u petak za banjolučke Nezavisne novine te dodao kako je krajnje vrijeme da se u regiji prestane grijati nacionalizam na nogometnoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajte da već jednom igramo nogomet i uživamo u ljepoti igre", poručila je legenda BiH nogometa ističući kako će to hoće li sve proteći bez izgreda značajno ovisiti i o ponašanju igrača na terenu.

Image
Foto: Pixsell

"Kad već znaju potpisivati višemilijunske ugovore, onda bi trebali znati i kako se ponašati u ovakvoj utakmici", kazao je Osim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit ima li u predstojećoj utakmici izrazitog favorita, Osim je konstatirao kako se može zaključiti da su Srbi u prednosti i to samo stoga što su Hrvati "sami sebe nametnuli kao favorite".

"U takvim je utakmicama bitno tko će kome prvi prepustiti 'vrući kesten' u ruku, a mislim da su Srbi to ovoga pita uradili Hrvatima", istaknuo je Osim zaključivši kako je dodatni pritisak sada na hrvatskim nogometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo