Crnogorke slavile u Areni, Srbija igra za bronzu

Rukometašice Srbije poražene od Crne Gore rezultatom 27:26

15.12.2012.
18:36
VOYO logo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je poražena od selekcije Crne Gore rezultatom 27:26 (13:14).

U prvom polufinalnom okršaju aktuelne svetske, evropske i olimpijske šampionke rukometašice Norveške ubedljivo su savladale Mađarsku sa 30:19 (16:11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku meča naša reprezentacija je povela sa 2:0, ali su Crnogorke serijom od tri pogotka uspele da preokrenu rezultat. U 14. minutu protivnicestižu do najveće prednosti u prvom poluvremenu - 8:4.

Ipak, rukometašice Srbije popravljaju igru i hvataju priključak, a potom stižu do vođstva koje je do odlaska na odmor iznosilo 14:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku nekoliko grešaka srpske selekcije koriste Crnogorke i ponovo vode, ovoga puta 16:14. Usledila je prava rovovska borba, a izabranice selektora Saše Boškovića dolaze do rezultatskog egala.

Finiš meča pripao je iskusnijim Crnogorkama koje su stekle dva gola prednosti, a u poslednjem minutu viđena je prava drama, pošto je Srbija imala napad za produžetak, ali šut Bojane Filipović je zaustavila Sanja Barjaktarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnija u našem timu bila je pomenuta Biljana Filipović sa sedam golova, Andrea Lekić je postigla pet, a Sanja Damnjanović četiri pogodaka. U redovima Crne Gore istakle su se Milena Knežević sa osam, odnosno Katarina Bulatović sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo