Mladen Petrić / Čovjek koji je prije 11 godina Englesku zavio u crno: 'Godinama smo među favoritima,sada je red na nama'

Nikad nisu bili ni europski ni svjetski prvaci, možda im se baš ove godine poslože zvijezde

8.7.2018.
19:00
VOYO logo

Ova nova Dalićeva Hrvatska pokazala je mentalnu snagu i na zadnje dvije utakmice prati ju velika sreća. A sada slijedi Engleska u polufinalu.

Kao dejavu, Rakitić na bijeloj točki bio je čovjek konačne odluke. Osim danskih, slomio je srca 150 milijuna Rusa i nakon 20 godina izmijenio sudbinu Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosegnula je Hrvatska vrhunac, nema više priče o generaciji bez karaktera, konačno su ondje gdje i trebaju biti. Sletjeli su tako među elitu, tko bi rekao da se prije 24 sata u Sočiju odvijala prava drama.

>> Englezi već izdvojili 5 elemenata za pobjedu, posebno ih brine Rebić: 'Dovedite nam tu Hrvatsku!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije gotovo 11 godina Hrvatska je na Wembleyu Englesku zavila u crno, u sada već čuvenoj pobjedi pod vodstvom Slaven BilićaMladen Petrić bio je jedan od junaka te pobjede, a evo što o Englezima kaže Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević.

"Naravno da nije uvijek bilo lako i da nismo mogli igrati na način koji smo željeli, ali pokazali smo izuzetan karakter, kvalitetu, zadržali živce, dva puta pobijedili na jedanaesterce", rekao je Nikola Jurčević, nogometni trener

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sada slijedi velik zalogaj - Engleska.

"Na krovu smo svijeta – dajte nam Hrvatsku", prilično su samouvjereni na Otoku, kao da su zaboravili 2007. i projektil Mladena Petrića koji je utišao Wembley. 3:2 bio je gorki poraz Gordi Albiona koji ih je koštao ulaznice za Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li im Hrvatska sada uskratiti finale?

"Ja sam sto posto uvjeren da ih možemo srušiti opet jer sigurno imaju dobru ekipu, imaju jako dobar napad, u obrani malo slabiji. Jedino što igra njima u karte da mi smo sad odigrali dvije utakmice zaredom, možda će biti malo svježiji. Imamo jače pojedince", kazao je Mladen Petrić, bivši hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleska prepuna mladih igrača koji imaju veliku brzinu, hitrinu, fizički su jako moćni, ali mislim da je ovaj adut iskustva na našoj strani, Modrić i Rakitić nose našu veznu liniju, možda bi mogli biti prevaga", dodaje Jurčević.

Gladna je Engleska povratka na scenu, no velik zalogaj imaju u polufinalu. Stvorio je Dalić pravu malu vojsku. Pobjednički mentalitet, mir i poniznost krasi ovu reprezentaciju, generaciju čija kvaliteta nikad nije bila sporna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već godinama smo bili među favoritima i mislim da je vrijeme došlo jer igrači su dosta iskustva skupili u zadnjim natjecanjima. Vjerujem u tu snagu našu i mislim da čak možemo otić do finala", kaže Petrić.

Nikad nisu bili ni europski ni svjetski prvaci, možda im se baš ove godine poslože zvijezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo