konjuh jedina hrvatica na us openu / Ćorić junački pao protiv Nadala koji mu se osvetio za prošlogodišnji poraz

Image
Foto: AP Images

Španjolcu je trebalo 2 sata i 49 minuta da slomi čvrstog Hrvata, koji ga je 2014. iznenadio u Baselu kad je Ćorić slavio s 2:0 u setovima

1.9.2015.
8:36
AP Images
VOYO logo

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio je u ponedjeljak meč prvog kola US Opena od Španjolca Rafaela Nadala, koji ga je porazio s rezultatom 6-3 6-2 4-6 6-4.

Španjolcu je trebalo 2 sata i 49 minuta da slomi čvrstog Hrvata, koji ga je 2014. iznenadio u Baselu kad je Ćorić slavio s 2:0 u setovima. Nadal mu se tako osvetio godinu dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je Ćorić kontrolirao situaciju na terenu do 3-3, da bi u sljedeća tri gema ostao bez ijednog poena te tako izgubio set. U drugom setu je Nadal odjurio do vodstva 5-1 i ništa ga nije moglo zaustaviti na putu do vodstva 2-0 u setovima.
U trećem setu je Ćorić konačno uspio slomiti Nadalov odličan servis, koji je bio postojan tijekom cijelog meča (72 % pogođenih prvih servisa uz 88 % realizacije).

Učinio je to u drugom gemu, ali je već u sljedećem izgubio prednost. No, još jednim breakom u devetom gemu, hrvatski reprezentativac uspio je izboriti četvrti set. Nažalost, u njemu je još jednom ostao bez prilike za ugrožavanje Nadalovog početnog udarca pa ga je jedan izgubljen servis odveo u poraz nakon dva sata i 47 minuta borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proteklih tjedana treniraop sam na visokoj razini. Tomi daje mirnoću i samopouzdanje. Ako sam u mogućnosti to zadržati opet ću imati uspjeha", izjavio je Nadal.

"On je borac i sjajan igrač. Čvrst, na kraju mi je uzeo i set", dodao je Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh ostala jedina Hrvatica na US Openu 

Ana Konjuh pobijedila je u 1. kolu US Opena njemačku tenisačicu Tatjanu Mariu s rezultatom 6:4, 6:4. Mlada tenisačica ostala je tako jedina hrvatska predstavnica u ženskoj konkurenciji turnira, jer je iskusnija Mirjana Lučić-Baroni poražena u okršaju s nizozemskom tenisačicom Kiki Bertens koja je slavila rezultatom 3:6 6:4 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo