Laka pobjeda / City srušio West Ham za četvrti naslov u povijesti!

Image
Foto: AP Images

'Građani' su u posljednjem kolu sezone na domaćem terenu pobijedili West Ham te zadržali dva boda prednosti, a strijelci su bili Nasri i Kompany.

11.5.2014.
18:18
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja po četvrti su put u klupskoj povijesti, a drugi u posljednje tri sezone osvojili naslov prvaka Engleske, u posljednjem su kolu sezone na svom terenu svladali West Ham United sa 2-0 (1-0) i tako zadržali dva boda prednosti u odnosu na drugi Liverpool.

Strijelci za City bili su Samir Nasri (39) i Vincent Kompany (49).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City sezonu je završio sa 86 bodova, drugi Liverpool sakupio je 84, a treći Chelsea 82.

Liverpool, koji je zadnji naslov prvaka osvojio 1990. godine, u posljednjem je kolu na svom Anfieldu trebao svladati Newcastle United i istodobno se nadati porazu Manchester Cityja. Svoj dio posla su obavili pobjedom 2-1 (0-1), no nisu dočekali kiks Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Newcastle je poveo autogolom Škrtela (20-ag), a preokret su donijeli Agger (63) i Sturridge (65).

Kao što se i očekivalo, Fulhamu i Cardiffu na putu u drugu ligu pridružio se i Norwich City koji je prije posljednjeg kola imao samo teoretske izglede za ostanak. Naime, 'kanarinci' su imali tri boda manje i 15 golova slabiju razliku pogodaka od West Bromwich Albiona, te su za ostanak morali s velikom razlikom svladati Arsenal, a WBA je istodobno morao s velikom razlikom izgubiti od Stoke Cityja. No, Norwich je izgubio 0-2 i time otputovao u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham Hotspur izborio je posljednje mjesto koje vodi u Europsku ligu 3-0 pobjedom protiv Aston Ville, te je tako Manchester United, koji je na gostovanju kod Southamptona odigrao 1-1, ostao bez Europe sljedeće sezone. Tottenham je zauzeo šesto mjesto sa 69 bodova, a Manchester United sedmo sa 64. Dejan Lovren odigrao je čitav susret za Southampton, koji je sa 56 bodova, zauzeo osmo mjesto.

Nikica Jelavić igrao je do 54. minute za Hull City u 0-2 domaćem porazu od Evertona. Hull je 16. sa 37 bodova, a Everton peti sa 72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo