bez dlake na jeziku / Ćiro izvrijeđao FIFA-u zbog kazni Švicarcima i Albancima: 'Obične budale, prave se važni zbog gluposti!'

Image
Foto: RTL

Bivši izbornik Hrvatske Miroslav Blažević smatra kako su odluke FIFA-e zbog kažnjavanja proslava pogodaka skandalozne i smiješne

27.6.2018.
13:55
RTL
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i osvajač bronce na SP-u u Francuskoj 1998. Miroslav Ćiro Blažević za srpski je Kurir prokomentirao sporne odluke krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e. 

Riječ je o kazni koju je krovna nogometna kuća odredila Srpskom nogometnom savezu zbog komentiranja proslava pogodaka švicarskih nogometaša u utakmici protiv Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, članovi švicarske izabrane vrste albanskog porijekla, slavili su svoje pogotke u 2-1 pobjedi pokazujući dlanovima dvoglavog orla koji krasi albansku zastavu.

Njihova proslava gola u Srbiji je shvaćena kao provokacija pa su uslijedili komentari zbog kojih su predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić kažnjeni sa po 5000 švicarskih franaka, a sam Savez s 54,000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski reprezentativci Xhaka i Shaqiri dobili su kazne od po 10.000 franaka, a kapetan Stephen Lichsteiner 5.000 zbog sudjelovanja u zajedničkoj proslavi. 

“Ja ne mogu shvatiti da se tako postavlja FIFA koja bi trebalo da bude jedna institucija, a uporno ispadaju glupi kao noć… Oni su jedni obični glupani. Je… ja njima mater! Eto, mogu mi lupiti suspenziju zbog ovoga, ali baš me briga. Moram reći da Ćiro Blažević FIFA-i je… mater", prokomentirao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj stav Ćiro je objasnio ovim riječima: 

“Grozno mi je to, oni su se našli tu da samo potenciraju svađu i da traže neke dlake u jajetu. Prave se važni na nekim budalaštinama koje nemaju vitalnog značaja za sport.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo