MARIN PAO NAKON DVA SETA / Čilića u četvrtfinalu Ženeve izbacio Kolumbijac Giraldo

Image
Foto: AP

Bio je to peti dvoboj Čilića i Giralda, a 27-godišnji Kolumbijac prvi je put pobijedio

21.5.2015.
15:37
AP
VOYO logo

ŽENEVA - Još jedno razočaranje doživio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtfinalu ATP turnira u Ženevi, gdje ga je u četvrtak sa 7-5, 6-3 pobijedio Kolumbijac Santiago Giraldo.

Bio je to peti dvoboj Čilića i Giralda, a 27-godišnji Kolumbijac prvi je put pronašao pobjedničku formulu i tako stigao do svoje druge pobjede u karijeri nad igračem iz kruga desetorice najboljih na svijetu. Prvi Top 10 'skalp' zaradio je također na zemljanoj podlozi, protiv Andyja Murrayja u Madridu prošle godine, kad je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je već u prvom ženevskom nastupu, protiv 17-godišnjeg Rusa Andreja Rubljeva, bio na rubu ispadanja, kad je u tie-breaku drugog seta spasio meč-loptu. Ono što neiskusni Rus nije znao iskoristiti, učinio je 67. tenisač svijeta i jedini Kolumbijac u Top 100 na ATP ljestvici. Break u 11. gemu bio mu je dovoljan za osvajanje prvog seta. Giraldo je u drugom setu još dvaput slomio Čilićev početni udarac i nakon 87 minuta igre potpuno zasluženo stigao do pobjede.

Čilić je napravio previše pogrešaka, a koliko je loša bila njegova izvedba najbolje će pokazati podatak da je ostao bez ijedne prilike za break. Bio je to Marinov deseti meč u 2015. i njegov šesti poraz. Samo je u Monte Carlu uspio spojiti dvije pobjede. Giraldo će u Ženevi imati priliku izboriti svoje treće finale u karijeri, nakon što je stigao do meča za naslov u Barceloni 2014. i Santiagu 2011., ali je oba puta ostao bez glavne nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo