MARIN U OSMINI FINALA / Čilić se osvetio Japancu Nishikoriju

Image
Foto: PIXSELL

Čilić je nadigrao neugodnog Japanca, s kojim je imao negativan međusobni omjer 1:2 i kojemu se osvetio za poraz na US Openu prije dvije godine

2.9.2012.
9:06
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Grand Slam turnira US Open u New Yorku nakon pobjede nad Japancem Keijem Nishikorijem u četiri seta - 6:3, 6:4, 6:7 (3), 6:3.

Čilić je nadigrao neugodnog Japanca, s kojim je  imao negativan međusobni omjer 1:2 i kojemu se osvetio za poraz na US Openu prije dvije godine. Čilić je veliki posao protiv 18. tenisača svijeta obavio u prva dva seta, kada je odigrao sigurno i precizno, dok je treći set izgubio u "tie-breaku". Srećom, Međugorac protiv Nishikorija nije ponovio dvoboj drugog kola protiv Nijemca Brandsa, kada je nakon vodstva 2:0 morao igrati peti set. Prvu meč-loptu kod 5:2 na servis Japanca Čilić nije iskoristio, ali je zato sljedeći gem dobio bez izgubljenoga poena i zasluženo slavio. Čilić je od 12 lopti za obrat iskoristio četiri, a svoj početni udarac je sjajno branio jer je Nishikori od devet prilika iskoristio samo jednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4. kolu US Opena Čilić ide na Slovaka Martina Kližana, te se Marinu tako pruža velika prilika da prođe dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo