USPJEŠNI HRVATSKI TENISAČI / Čilić i Ljubičić izborili četvrtfinala

Image

Oba tenisača svladala su Nijemce u 2. kolu, Marin Brandsa 7-6(7), 6-4 u Beču, a Ivan Kiefera 6-3, 3-6, 6-3 u Lyonu.

29.10.2009.
19:07
VOYO logo

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Ljubičić nastavljaju s odličnim igrama na turnirima u Beču i Lyonu.

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču. On je, inače prvi nositelj turnira, u susretu 2. kola je svladao Nijemca Daniela Brandsa sa 7-6 (7), 6-4 nakon sat i 34 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Čilić u prvom setu oduzeo servis Brandsu, 125. igraču svijeta, te poveo sa 5-3, odmah u sljedećoj igri tu je prednost ispustio, te je o pobjedniku odlučivao "tie-break". Prvi je do set-lopte stigao njemački igrač, ali Čilić se uspio izvući, te potom iskoristiti svoju drugu priliku za osvajanje prvoga seta.

U drugom setu Čilić nije ponovio pogrešku iz prvoga, oduzeo je servis Brandsu za vodstvo 2-1, te tu prednost zadržao za konačnih 7-6 (7), 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika dvoboja između Austrijanca Daniela Koellerera i Španjolca Feliciana Lopeza.

Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Lyonu pobjedom u 2. kolu nad Nijemcem Nicolasom Kieferom sa 6-3, 3-6, 6-3, nakon sat i 42 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić je u prvom setu iskoristio jednu od četiri prilike za "break" što mu je bilo dovoljno da tu dionicu igre riješi u svoju korist.

U drugom setu Ljubičić je jedini put u meču izgubio igru na svoj početni udarac. Kiefer je svoju jedinu priliku za "break" uspješno iskoristio za vodstvo 3-1, da bi odmah u sljedećoj igri Ljubičić propustio čak šest prilika za "re-break".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak dogodio se kod vodstva 4-3 za Ljubičića u trećem setu kada je Kiefer napravio dvostruku servis pogrešku na "break-loptu", a potom je Ljubičić sa četiri asa okončao dvoboj. Ukupno je naš igrač odservirao čak 27 aseva.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Ljubičića i Kiefera i četvrta pobjeda našeg igrača. U četvrtfinalu će Ljubičić igrati protiv Francuza Florenta Serre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo