PRIJATELJSKI SUSRET / Čile i Španjolska dosadom do osmine finala

Image

U osmini finala Čile će 28. lipnja odmjeriti snage s Brazilom dok Španjolska 29. lipnja igra s Portugalom.

26.6.2010.
8:21
VOYO logo

PRETORIA - U susretu trećeg kola H skupine svjetskog nogometnog prvenstva reprezentacija Španjolske je u Pretoriji pobijedila Čile 2:1 i plasirala se u osminu finala kao pobjednik skupine. Dalje ide i Čile, jer je Švicarska odigrala 0:0 protiv Hondurasa.

Golove za Furiju zabili su David Villa (24) i Andres Iniesta (37), dok je strijelac za Čile bio Rodrigo Millar (47). Čile je od 37. minute igrao bez isključenog Marca Estrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri odigrana kola Španjolska je osvojila prvo mjesto sa šest bodova, koliko ima i Čile, no Furija ima bolju razliku pogodaka. Švicarska je treća sa četiri boda, dok je Honduras posljednji s jednim bodom.

Premda je s druge strane stajao europski prvak, Čile je otvorio utakmicu otvorenom i hrabrom igrom. Odabranici Marcela Bielse bili su daleko konkretniji i opasniji i Španjolci nikako nisu uspjevali nametnuti svoj stil igre. Već u desetoj minuti Čile je mogao povesti, no Mark Gonzalez je loše reagirao na asistenciju Beausjeura. Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Estrada dalekometnim udarcem, no Casillas je lakoćom obranio. U trenucima dok je Čile sve držao u svojim rukama, Furija je povela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso je dugačkom loptom pokušao uposliti Torresa, vratar Čilea je istrčao i nogom izbio loptu, ravno u Davida Villu koji je sjajnim udarcem sa 40 metara pogodio prazan gol. Čile je vrlo brzo mogao uzvratiti, Beausejour je izbio pred Casillasa, no Pique je uspio blokirati njegov udarac. U 35. minuti utakmica je praktički odlučena. U istoj akciji Španjolska je zabila gol, a Čile je ostao bez jednog igrača.

Furija je u drugom poluvremenu bila potpuno bezopasna, a Čile je lagano kopnio sa snagom. Kako je na drugoj utakmice rezultat bio 0:0, Čileance je dalje vodio i poraz od jednog gola razlike, jer je Švicarskoj trebala pobjeda s dva gola viška. Svjesni kako i jedni i drugi imaju rezultat koji ih vodi dalje, Španjolci i Čileanci su ostatak utakmice proveli u laganoj šetnji bez napadanja. Igra se posve razvodnila i više nije bilo uzbuđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo