DVA HRVATSKA KLUBA U EUROPSKOM KLUPSKOM NATJECANJU? / Cibona dobila pozivnicu za Euroligu

Image

Nakon mjeseci neizvjesnosti i dugotrajnog lobiranja klupskih čelnika Cibona će iduće sezone ipak dobiti priliku izboriti nastup u Euroligi. Vodstvo Eurolige odlučilo je zagrebačkom klubu dati pozivnicu za kvalifikacijski turnir, a 'pod tornjem' se nadaju kako bi se jedan od turnira mogao održati upravo u Areni Zagreb.

30.6.2011.
14:48
VOYO logo

Pozivnice za kvalifikacije prvotno su dobili francuski ASVEL i njemačka Alba, a nakon što su odustali ukrajinski Budivelnik, slovenska Krka i nizozemski Zorg en Zekerheid, mjesto u kvalifikacijama dobili su i Cibona, poljski Turow, te ukrajinski Donjeck. U izlučnim nadmetanjima nastupit će ukupno 16 klubova, a samo dva ulaze u glavni ždrijeb Eurolige.


Iz glavnog ždrijeba Eurolige ispala je Lottomatica nakon što je izgubila A licencu, a umjesto rimskog kluba uskočit će Armani Jeans Milano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sve momčadi još mora službeno potvrditi Skupština Eurolige koja će se sastati u Barceloni 6. srpnja, dan uoči ždrijeba. Ukoliko Cibona uspješno odradi kvalifikacije u elitnom košarkaškom natjecanju imat ćemo dva predstavnika jer je mjesto u ždrijebu osigurao i hrvatski prvak Zagreb CO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo