S optimizmom naprijed / Červar: 'Japanci nisu za podcjenivanje, vrijede više nego što su pokazali'

Image

Hrvatski izbornik najavio je drugi hrvatski ispit u Njemačkoj

12.1.2019.
14:43
VOYO logo

Hrvatski rukometaši su u prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu pobijedili Island s 31:27 (16:14) u utakmici punoj preokreta, u kojoj su Islanđani i u prvom i u drugom dijelu vodili s dva i više razlike. 

"U obrani smo utakmicu počeli nedovoljno agresivno i dopustili smo Islanđanima da nam dolaze blizu i zabijaju. Onog trenutka kada smo u obrani bili puno agresivniji prema naprijed, tada smo i napravili preokret i pobijedili. Cilj je tu razinu obrane odigrati u kontinuitetu, a ne na mahove, pogotovo kada nam dolaze jači protivnici. Obrana je ključ", dan kasnije vratio se Lino Červar na sinoćnju utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve u svemu, zadovoljan sam. Ubilježili smo pobjedu, momčad je pokazala mentalnu snagu vrativši se dvaput i zaostatka, a nitko se nije ozlijedio. Sada s optimizmom gledamo prema naprijed."

Prvi sljedeći korak jest pomalo egzotičnog karaktera. Japanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intenzivno razmišljam o Japanu. Svakako više vrijede od visokog poraza od dobre Makedonije, vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju i čak su tehnički potkovani. Jedino što im nedostaje, jest iskustvo, no svakako nisu momčad za podcjenjivanje. Za godinu i pol dana na Olimpijskim igrama u Tokiju bit će puno bolji."

S islandskim izbornikom Kristjanssonom Azijci mogu biti neugodni, no ako im se uskrati brzina, nemaju šanse protiv najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Japan će biti i idealna prilika za nas kako se nosimo s brzim protivnicima koji igraju brzi centar, a priliku će vjerojatno dobiti svi moji igrači."

Utakmica Hrvatska - Japan igra se u nedjelju u 16.30 u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo