poklon publici / Cedevita favorit, Cibona se želi nadigravati: 'Košarkaška je priča ovdje najvažnija'

Image

Utakmica je to u kojoj će i jedna i druga momčad tražiti produženje pobjedničkog niza

21.12.2015.
14:51
VOYO logo

Ovog utorka (19 sati) KC Dražen Petrović bit će poprište najvećeg hrvatskog košarkaškog derbija, obračuna bivšeg i sadašnjeg hrvatskog euroligaša, u kojem će probuđena Cibona u 16. kolu ABA lige biti domaćin favoriziranoj Cedeviti. 

Utakmica je to u kojoj će i jedna i druga momčad tražiti produženje pobjedničkog niza. Cibona je pod vodstvom novog trenera Damira Mulaomerovića nanizala tri pobjede, dvije u ABA ligi i jednu u FIBA Europa kupu, dok Cedevita u regionalnom natjecanju ne zna za poraz punih osam utakmica, još od 7. kola u kojem su u Domu sportova izgubili od Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cibona igra jako dobro, u seriji su od tri pobjede. Nadam se da će publika prepoznati to što radi Cibona i ono što smo mi radili u posljednje vrijeme te očekujem da dvorana bude dobro popunjena. Ako bude takva kulisa, očekujem da će i utakmica biti jako dobra", izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić, čija momčad ima manje od 48 sati za pripremu derbija nakon što su u nedjelju, u 15. kolu ABA lige, s uvjerljivih 73-50 nadigrali Sutjesku.

"Imamo što ponuditi, i oni i mi. Idelan je trenutak, predbožićno vrijeme, i ovo će biti dar zagrebačkoj košarkaškoj publici", dodao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na prvi ovosezonski dvoboj, u kojem je Cedevita bez poteškoća svladala Cibonu u Domu sportova s 83-65, 'cibosi' su doživjeli značajne promjene. Damir Mulaomerović je zamijenio Slavena Rimca u trenerskoj ulozi, a momčad je osnažena na vanjskim pozicijama dolascima Jamesa Florencea, Ivana Siriščevića, Nebojše Joksimovića i Žana Marka Šiška. Momčad se nizom pobjeda napunila samopouzdanjem, a dodatni poticaj predstavljat će i povratak jednog od najdarovitijih igrača, 18-godišnjeg centra Ante Žižića, koji je propustio posljednje četiri utakmice zbog ozljede.

"Vratio bih se ja i prije, ali liječnici su mi strogo zabranili da dva tjedna ulazim u kontakt, kako ne bih obnovio ozljedu. Krajnje je vrijeme da počnem, jer nikad se bolje nisam osjećao. Cedevita ima odlične igrače, odlične centre u Bilanu i Žoriću, i blagi su favoriti. No, to je derbi i odlučit će tko će ostaviti više srca i želje na terenu. Nadam se da ćemo odigrati kao u posljednje tri utakmice i pokazati pravo lice", rekao je mlađi Žižić, čiji je izostanak dobro iskoristio stariji brat Andrija i odigrao važnu ulogu u sadašnjem rezultatskom uzletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibonin trener Damir Mulaomerović s puno poštovanja govori o gradskom suparniku.

"Naravno da je Cedevita favorit. Oni su možda i glavni kandidati za osvajanje ABA lige. Igraju bolju obranu, imaju više napadačkih opcija. Imaju širok roster. No, očekujem da odigramo hrabru utakmicu i ako nam se ukaže prilika za pobjedu, da je ugrabimo. Ta bi nas pobjeda digla, dovela u još bolju situaciju. Očekujem da u dobroj i pozitivnoj atmosferi kakvu sada imamo izađemo na parket i da se nadigravamo", rekao je Mulaomerović i istaknuo da očekuje pojačane tenzije, ali i da ne bude nikakvih iskakanja izvan okvira košarkaških dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Respektiram sve ljude u Cedeviti. Čestitam im na ulasku u Top 16 Eurolige čime su napravili veliku stvar za sve nas koji radimo u košarci. Normalno je da među igračima bude suparništva, želje za nadigravanjem. Bit će zanimljivo vidjeti okršaje Pullena i Florencea, Ante Žižića s Bilanom i Žorićem. Košarkaška je priča ovdje najvažnija", zaključio je Mulaomerović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo