ORLANDO I LAKERSI U FINALU NBA / "Čarobnjaci" svladali Cavalierse

Image

Svoju momčad do pobjede 103:90 vodio je fantastični Howard s 40 koševa uz 14 skokova.

31.5.2009.
7:39
VOYO logo

Orlando Magic je "slomio" Cleveland Cavaliers 103:90 u subotu te tako pobijedio u finalu Istočne konferencije i osigurao si veliko NBA finale protiv Los Angeles Lakersa.

Dwight Howard, čiji je nadimak Superman, odigrao je savršeno, zabivši 40 koševa, vlastiti rekord, uz 14 skokova za pobjedu Magica u šestoj finalnoj utakmici Istočne konferencije. Najkorisniji igrač NBA LeBron James je ubacio 25 koševa uz sedam skokova za Cleveland koji je ubilježio najbolji rezultat postsezone, ali nije mogao nadigrati vanjski šut Magica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činilo se kao da im je trica 100 posto", izjavio je Clevelandov Mo Williams.

Magic, koji je uspio pobijediti Cavalierse u pet uzastopnih utakmica u Orlandu ove sezone, poveo je u prvoj četvrtini pet koševa zahvaljujući Howardovih 13 pogodaka. Vodstvo je naraslo na 18 koševa do poluvremena, a James nije uspio ubaciti ni jedan koš u drugoj četvrtini. Cleveland je zabio prvih osam koševa u drugom poluvremenu, no Orlando je i dalje kontrolirao igru zahvaljujući Howardu i jakoj obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rashard Lewis je dodao 18 pogodaka, a Mickael Pietrus 14 za Orlando. Za Cleveland je 22 koša ubacio Delonte West, dok je Mo Williams zabio 17.

Finale NBA počinje u Los Angelesu u četvrtak gdje će prvaci Zapadne konferencije početi svoje rekordno 30. finale. Lakersi su prošle godine izgubili od Boston Celticsa u šestoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo