Zaradili su milijarde i sve to suludo spiskali!

Sportaši zarađuju milijarde, ali mnogi od njih sve bogatstvo ubrzo bace u vjetar.

10.4.2013.
8:27
VOYO logo

Razlozi su svima jasni, naučili su živjeti na visokoj nozi, novac je kapao i nisu razmišljali o budućnosti. Kad je 'pipa' presušila, našli su se u velikim problemima. Neki su skupo platili razvod, a mnogi su vjerovali krivim ljudima i loše ulagali. Evo nekih primjera.

1. Raghib Ismail – 18 milijuna dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvali su ga Raketa zbog nevjerojatne brzine i okretnosti na terenu, ali Amerikanca su brzina i nepromišljenost stajali cjelokupne zarade u karijeri. Jednostavno nije imao sreće, uvijek je uložio u krivi projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom 90-ih uložio je prvo u lanac Rock N' Roll Cafe. "Rekli su mi da ne može ništa krenuti krivo, Planet Hollywood i Hard Rock Cafe bili su popularni, mislio sam da će i to", objasnio je. Nije išlo pa je uložio u glazbenu produkciju.

"Čovjek je stvarno bio uvjerljiv", priznao je novi promašaj Ismail i okrenuo se ulaganju u kozmetiku koja je trebala bolje apsorbirati kisik i pomagati koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo bili spremni na magnate u toj industriji", ima odgovor i za tu propast, da bi se okrenuo karticama za jeftinije telefonske pozive.

"Kad sam bio na faksu, to je bilo vrlo popularno..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni debakl doživio je u New Orleansu, otvorio je tri trgovine sa suvenirima. Dva mjeseca kasnije stigao je uragan Katrina. Kakav pehist...

2. Sheryl Swoopes – 50 milijuna dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nike je izbacio seriju tenisica s njezinim imenom, bila je velika zvijezda WNBA lige, trostruka zlatna olimpijka, jedna od najboljih košarkašica svih vremena. Udala se za ljubav iz srednje škole, imala je i dijete, sve je bilo idilično... I jednog dana je otvoreno priznala da je gej. I sve je nekako krenulo krivo. Okružila se krivim ljudima, agent joj je uzeo veliki dio bogatstva, uložila je pogrešno i ostala bez svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stana su joj zaplijenili baš sve, namještaj, trofeje, čak je i njena fakultetska diploma prodana kako bi se naplatili dugovi. Danas je TV-komentatorica, barem ima šansu krenuti iznova. Navodno je zaručena za muškarca.

3. Michael Vick – više od 50 milijuna dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je svoju kaznu odradio u zatvoru. Velikoj NFL zvijezdi pas nije bio najbolji prijatelj. Organizirao je borbe pasa i zbog toga je proveo iza rešetaka 21 mjesec. Atlanta mu je ekspresno raskinula ugovor, a nakon izlaska iz zatvora proglasio je bankrot. Izgubio je nekih 50 milijuna dolara, ali posljednje četiri godine igra u NFL-u, vratio je sve što je dugovao, a nije ni siromašan, ove godine je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 10 milijuna dolara s Eaglesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Derrick Coleman – 87 milijuna dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NBA ligi je u 14 sezona zaradio 87 milijuna dolara. Nije se razbacivao lovom, najekstravagantnije što imao bio je Bentley i pet krznenih kaputa. Nažalost, novac je uložio u Detroitu, želio je pomoći 'svom' gradu, te je uložio u poslove i nekretnine. U 2010. godini sva njegova imovina vrijedila je oko milijun dolara, a dugovi su iznosili 4,6 milijuna.

5. Mike Tyson – oko 400 milijuna dolara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi boksač koji je ujedinio naslove u teškoj kategoriji. Zarađivao je i do 30 milijuna dolara po meču i ludo trošio novac. S godinama je lova prestala stizati, a on je trošio i trošio... Kad spiskaš milijune na nepotreban nakit i nekoliko palača, a pogodi te i skupocjeni razvod te neplaćanje poreza u SAD-u i V. Britaniji, nije nimalo čudno da ostaneš bez svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugovao je oko 27 milijuna dolara bivšem treneru, agentu, čak i glazbenom producentu. Srećom, u posljednje mu vrijeme ide bolje...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo