ČAČIĆ VRAĆA LEGENDU? / Izbornik se u teškoj situaciji pred ključne kvalifikacijske utakmice sprema vratiti Darija Srnu

Image

Je li na pomolu veliko iznenađenje kad je u pitanju sastav hrvatske reprezentacije za predstojeće kvalifikacijske utakmice u rujnu s Turskom i Kosovom?

12.8.2017.
11:17
VOYO logo

Kako pišu SN, moguć je povratak legendarnog kapetana koji je za Hrvatsku odigrao 134 utakmice, 68 puta nosio kapetansku traku, zabio 22 gola i svakako spada u red naših nogometnih velikana.

Čačić je okrenuo Srnin ukrajinski broj, a bivši igrač Vatrenih trebao bi mu odgovoriti kroz dan, dva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi u obrani

Srna je nakon prekida reprezentativne karijere ostao vjeran ukrajinskom Šahtaru iz Donjecka u kojemu igra od 2003. godine. S 35 godina na leđima još je spreman igrati na vrhunskoj razini. Čačiću bi prije važnih utakmica, nakon što je Hrvatska porazom na Islandu zakomplicirala situaciju u kvalifikacijskoj skupini, jako dobro došao igrač takvog znanja i neupitnog autoriteta.

Vatreni imaju problema u obrani, zbog ozljeda ne igraju Vedran Ćoriluka i Tin Jedvaj. Na stoperu mogu igrati Vida, Lovren, Mitrović, ali problem su bokovi. Na desnoj strani je Šime Vrsaljko koji se vraća nakon neugodne ozljede ligamenata koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna lijeva strana

Lijevi bek je već dulje vrijeme deficitarna pozicija. Josip Pivarić je bio prvi Čačićev izbor, ali bivši Dinamov igrač tek se privikava na novu sredinu, u kijevskom Dinamu. Priliku bi mogao dobiti sjajni Osječanin Borna Barišić, a Ivan Strinić daleko od ozbiljnog Čačičevog fokusa, pogotovo sad kad je na odlasku iz Napolija.

Zato bi Srna, smatraju neki izvori bliski izborniku, bio Čačičev "džoker zovi", kratkotrajna pomoć u uistinu delikatnoj situaciji kad Hrvatska i Island imaju po 13 bodova, a Turska i Ukrajina samo dva boda manje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo