mamić dijelio savjete / Čačić: Ovo su mi najgori trenuci u karijeri!

Image
Foto: PIXSELL

"Ovo su mi najgori trenuci u karijeri", kazao je nakon šokantnog poraza u osmini finala Hrvatskog kupa od Zadra nakon produžetka (2:3) trener Dinama Ante Čačić.

30.10.2012.
20:59
PIXSELL
VOYO logo

Posljednjeplasirani sastav Prve HNL Zadar je u osmini finala na stadionu u Maksimiru svladao branitelja naslova Kupa i vodećeg sastava lige Dinamo sa 3:2 (2:2).

Dinamo je protiv Zadra poveo sa 2:0 u završnici prvog poluvremena golovima Beqiraja (42) i Čopa (44), no Perica (83, 87) je s dva gola pred kraj drugog poluvremena odveo dvoboj u produžetke, a senzacionalnu pobjedu Zadru osigurao je Ivančić (96). Isti igrač je u 104. minuti dobio crveni karton, no Zadrani su se uspjeli obraniti, te je Dinamo po prvi puta u povijesti u osmini finala Hrvatskog kupa ispao na svom stadionu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo utakmica u kojoj je Kup pokazao svu svoju hirovitost i konačni rezultat je svakako senzacija te, za mene osobno, veliko iznenađenje. Kada se samo sjetim kako se utakmica razvijala i kako smo sve imali u svojim nogama i rukama onda stvarno ne mogu vjerovati da ne idemo dalje. Ovo stvarno nisam očekivao i nevjerojatno je na koji način smo si dozvolili da gotovu utakmicu pretvorimo u poraz. Preostaje mi samo čestitati Zadru i želim im puno sreće u nastavku natjecanja", rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon utakmice.

"Teško smo se borili da bi došli do vodstva jer nije bilo lako igrati protiv zatvorenog Zadra, a onda smo ga pred kraj utakmice lako prodali. I to na način koji ste vidjeli - nepotrebnim individualnim pogreškama. Kada se pobjeđuje onda sam ja kao trener zaslužan pa onda isto tako i kod poraza. Ostavka? Ne razmišljam o tome. Ova utakmica je dala dosta informacija svima koji prate Dinamo i mnoge stvari su jasnije nakon. Konkretno? Svi koji gledaju naše utakmice znaju gdje radimo momčadske, odnosno pojedinačne greške, a danas su sve te pojedinačne pogreške naplaćene. Današnji poraz je razgolitio puno toga. Naravno da mi nije lako jer Dinamo na Maksimiru ne smije nakon 2:0 ispasti od ekipe koja nam nije niti blizu. Iako je i današnja utakmica pokazala da je u nogometu sve moguće. Ispali smo iz natjecanja koje nosi trofej i mi ga, na moju veliku žalost, nećemo moći braniti", zaključio je Čačić, koji je komentirao i dolazak Zdravka Mamića do terena između dva produžetka te njegov razgovor s Domagojem Vidom i Sammirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam kada je silazio, a igračima je pružio potporu, rekao da daju sve od sebe i bio poticajan. Morate razumjeti da svi mi igramo utakmicu: igrači i stručni stožer na klupi, ali i oni oko terena koji su direktno vezani uz momčad. U ovom trenutku sam u stanju kada ne mogu razborito razmišljati, ali ne bih se iznenadio da se dogode teške kazne za momčad", kazao je Čačić.

"Zaista sam bez riječi i ne znam što bih rekao. Ja još nemam niti trenersku diplomu i ovako dobiti momčad koja igra Ligu prvaka je zaista nešto fantastično. Ovo je dan koji ću vječno pamtiti", kazao je oduševljeni trener Zadra Ferdo Milin nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo