TAJNA KAMERE NA KACIGI /

'Brzina kojom je Schumacher skijao zapravo nije ni bitna'

Image
Foto: AP

Tužiteljstvo je pregledalo snimku s kamere koju je Schumacher nosio na kacigi u trenutku nesreće. 'Skijom je zahvatio kamen koji ga je potom odbacio. Na pitanje je li Michael bio neodgovoran što je skijao izvan staze nećete dobiti odgovor', rekli su.

8.1.2014.
10:50
AP
VOYO logo

PARIZ - MichaelSchumacher nije se kretao velikom brzinom prilikom pada na skijanju u Francuskoj kada je zadobio teške ozljede glave, utvrdili su francuski istražitelji nakon što pregledali kameru koju je nosio na kacigi.

"Na snimci se vidi da nije skijao velikom brzinom. Moglo bi se kazati da je to bio tempo dobrog skijaša na stazi koja nije bila previše strma", izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Albertvillu zapovjednik gorske žandarmerije StephaneBozon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja, i istražitelji smo pogledali film sa kamere, ali teško je na temelju njega odrediti kojom je brzinom skijao. No, brzina zapravo nije ni bitna u konstrukciji njegove nesreće", kazao je tužitelj PatrickQuincy, dodavši kako je Schumacher prilikom pada bio tri do šest metara izvan označenega skijališta.

Također, utvrđeno je da skije nisu uzrok padu, te da su oznake na skijalištu u Meribelu bile u skladu sa standardima i da su bile vidljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska agencija Ansa objavila je da se je Schumacher kretao brzinom od 20 kilometara na sat prilikom pada.

Stanje Michaela Schumachera, koji se nalazi u bolnici u Grenobleu, i dalje je kritično, ali stabilno.

Schumacher je tijekom karijere osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, a sa 91 "Grand Prix" pobjedom rekorder je i po broju trijumfa u F1. Vozio je za Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo