DŽEKO ODLUČIO DERBI / 'Bosanski dijamant' još jednom spasio prvake

Image
Foto: AP

U derbiju 11. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea i Liverpool su na Stamford Bridgeu odigrali 1:1, a u ranije odigranom susretu aktualni prvak Manchester City je pobijedio Tottenham 2:1.

11.11.2012.
16:40
AP
VOYO logo

Vodeći pogodak za utakmici postigao je John Terry u 20. minuti, a bio je to njegov 50. gol za Chelsea u svim natjecanjima. Međutim, 19 minuta kasnije Terry je nakon sudara s Luisom Suarezom ozlijedio nogu i na nosilima je iznesen s terena. Za sada još nije poznata težina ozljede.

Bio je to prvi nastup kapetana Chelsea nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog rasističkog ispada na utakmici protiv Queens Park Rangersa. Liverpool je izjednačio u 73. minuti osmim golom ove sezone urugvajskog napadača Luisa Suareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranom susretu aktualni prvak Manchester City je pobijedio Tottenham 2:1. Gosti su poveli golom Stevena Caulkera u 21. minuti, a izjednačio je Sergio Aguero u 66. minuti. Pobjedu Cityju donio je Edin Džeko u 88. minuti. Bio je to njegov šesti gol sezone i BiH napadač je ove sezone najbolji strijelac 'Građana'.

West Ham je na gostovanju pobijedio Newcastle United 1:0, a pogodak odluke zabio je Kevin Nolan u 38. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Manchester United sa 27 bodova, Manchester City ima 25, a Chelsea 24 boda. Liverpool je na skromnom 13. mjestu sa 12 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo