PREKINUTA DOMINACIJA LYONA / Bordeaux prvak Francuske

Image

U posljednjem kolu momčad Laurenta Blanca slavila je 1-0 u gostima nad Caenom. Unatoč 2-1 pobjedi i pogotku Klasnića, Nantes ispao u 2. ligu.

31.5.2009.
10:40
VOYO logo

Pobjedom nad Caenom 1:0 u gostima (potencijalni hrvatski reprezentativac Sertić ušao u igru u 63. minuti), Bordeaux je prekinuo višegodišnju dominaciju Lyona osvojivši naslov nogometnog prvaka. Tako je 43-godišnji Laurent Blanc u svojoj drugoj sezoni na klupi klub odveo do naslova prvaka Francuske.

Do šestog naslova u povijesti, Bordeaux je došao fantastičnim finišom. Blancova momčad slavila je u posljednjih 11 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je stvar već u drugoj godini rada s nekim klubom doći do naslova prvaka. Nisam imao pravog trenerskog iskustva kada sam zasjeo na ovu trenersku stolicu, a tako rano mogu početi slaviti. No, nikako ne smijem biti sebičan i čuvati ovo slavlje za sebe. Moram ga dijeliti sa svima, igračima, rukovodstvom, navijačima, svima u klubu", rekao je nekadašnji stup obrane francuske nogometne reprezentacije i nastavio:

"Pun sam ambicija s ovim klubom. Imamo sjajne temelje izgraditi još bolju momčad. No, prvo ćemo ipak proslaviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanc je spomenuo da mu je pobjeda u srazu s Lyonom bio vrhunac sezone.

"Ta pobjeda vratila nam je ono malo izgubljene vjere. Jer, Lyon je ipak institucija i vidite da su odlučivali o prvaku čak i onda kada nisu bili u foto finišu za naslov. Njihova pobjeda kod Marseillea je nama otvorila vrata", zaključio je Blanc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč 2:1 pobjedi nad Auxerreom, Nantes našeg napadača Ivana Klasnića, nakon samo sezone provedene u elitnoj francuskoj ligi, seli u 2. ligu. Hrvatski napadač postigao je u 12. minuti prvi pogodak za Nantes, a svoj šesti, no bilo je to premalo i prekasno za spas od ispadanja. U 2. ligu sele i Le Havre te Caen, a u posljednji tren od ispadanja se spasio St.Etienne

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo