FIFA POMALO POPUŠTA / Blatter ipak uvodi snimku?

Image

Šef FIFA-e se ispričao Meksikancima i Englezima jer su ih suci oštetili u utakmicama osmine finala. Najavio je, po tko zna koji put, i upotrebu video tehnologije kod spornih situacija.

29.6.2010.
10:05
VOYO logo

JOHANNESBURG - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter ispričao se u utorak Englezima i Meksikancima zbog sudačkih pogrešaka zbog kojih su izgubili susrete osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, te je najavio ponovno razmatranje upotrebe video tehnologije kod spornih situacija.

Engleska je u nedjelju izgubila svoj susret osmine finala od Njemačke sa 1:4 nakon što kod rezultata 1:2 suci nisu priznali pogodak Franka Lamparda iako je lopta ušla gotovo pola metra iza gol linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Argentinci su u utakmici s Meksikom, koju su dobili rezultatom 3:1, prvi gol postigli iz zaleđa dubokog više od metra.

"Žalostan sam zbog evidentnih sudačkih pogrešaka. Ovo nije natjecanje u kojemu su suci zaslužili pet zvjezdica", dodao je Blatter te se ponovno dotaknuo teme o uvođenju tehnologije kojom bi se sucima olakšao posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očigledno bi bio nonsens da nakon događaja na ovome Svjetskom prvenstvu ne otvorimo ponovno poglavlje vezano za uporabu tehnologije kada je u pitanju procjena je li lopta prešla gol liniju ili nije", kazao je Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo