Prvi put na Grand Slamu / Bizarna slučajnost: zove se Tennys, igra tenis, dolazi iz Tennesseea

Image
Foto: AP Images

Tennys Sandgren iz američke savezne države Tennessee je, znakovito, profesionalni tenisač, koji je na ovogodišnjem Roland Garrosu prvi put igrao u glavnom ždrijebu Grand Slama

30.5.2017.
10:24
AP Images
VOYO logo

Sandgren je dobrim rezultatima na challengerima u 2017. izborio pozivnicu za RolandGarros. Bio je to njegov prvi nastup u glavnom turniru Grand Slama, no protiv suparnika MihajlaKukuškina ni izbliza se nije proslavio. 113. igrač svijeta osvojio je tek sedam gemova u tri seta. 

Na drugoj strani, znatno je zanimljivija priča oko njegovog imena i mjesta u kojem je rođen. Tennys dolazi iz Tennesseaa, a njegova obitelj nema nikakve poveznice s tenisom. Njegovi roditelji, naime, nisu se bavili tenisom. Sinu su, pak, nadjenuli ime Tennys, prema pradjedu koji je švedskog podrijetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na račun vlastitog imena Sandgren se uvijek zna našaliti. "S takvim sportskim imenom ne možete biti loši u tom sportu", kazat će Amerikanac.

U karijeri se ovaj 25-godišnjak mučio s ozljedama, da bi konačno ove godine napravio iskorak, osvojivši dva challengera na američkom tlu. Prije RolandGarrosa, u ovoj je sezoni i prvi put uopće igrao u glavnom ždrijebu ATP turnira. Bilo je to Houstonu, ali do pobjede nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova priča možda nije među najuspješnijima u svijetu današnjeg tenisa, ali je doista najbizarnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo