BIVŠI IZBORNIK JE OPTIMIST: / 'Očekujem dobru Hrvatsku, uspješan nastup na Euru!'

Image

Prije 12 godina, na Europskom prvenstvu u Portugalu, Hrvatska nije prošla skupinu.

6.6.2016.
20:34
VOYO logo

"Imamo dobru momčad, očekujem dobru Hrvatsku, uspješan nastup na ovom Euru. No, u ovom trenutku ne znamo koliko možemo", kazao je iskusni stručnjak u emisiji HRT-a.

'Bili smo u teškoj skupini'

Barić se prisjetio nastupa Vatrenih u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali puno problema prije 12 godina, izgubili desetoricu igrača nakon SP-a u Japanu i Koreji. Imao sam sreću što sam pronašao Pršu s kojim smo se plasirali u Portugal. Tamo smo dobili jako tešku skupinu, s Francuskom i Engleskom, koje su objektivno u četiri, pet najboljih momčadi u Europi i vrlo dobra Švicarska. Imali smo peh, u prve dvije utakmice bili smo bolja momčad, trebali smo uzeti četiri boda, a ne samo dva. Na kraju nas je pobijedila Engleska koja je bila stvarno dobra", rezimirao je Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Englesku je vodio Wayne Rooney, koji je tada, mi smo bili dobri, a Englezi su bili bolji, zasluženo su nas dobili. Napravili smo što smo mogli, iskreno, nismo mogli bolje u tom trenutku", dodao je bivši izbornik koji je prokomentirao i uspjeh Grka na Euru.

"To je bilo čudo, ali Grčka je bila defanzivno sjajna momčad. Jose Mourinho i Chelsea odigrali su puno ovakvih utakmica. Grcima treba odati priznanje, oni su uspjeli. U Francuskoj će se dvije, tri momčadi sigurno predstaviti na ovaj način i imati uspjeha", pojasio je Otto Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska je pritajeni favorit skupine'

Stjepan Tomas godinama je bio stup hrvatske obrane. O nastupu Vatrenih na ovom Euru je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je pritajeni favorit skupine, smatram da su Češka i Turska dobre momčadi, ali ipak za nijansu slabiji od Hrvatske. Moramo biti ozbiljni, borbeni, agresivni, znati što želimo. Po imenima, Turska nije jaka kao Hrvatska, ali ima zajedništvo i disciplinu koju je Fatih Terim ugradio igračima."

Tomas se osvrnuo i na navijačku podršku koju Vatreni trebaju u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turci će imati veliku podršku, osjeti se taj naboj oko reprezentacije, nadam se da će tako biti i s hrvatskom reprezentacijom. Bitno je povesti, zabiti gol na početku, to će usmjeriti utakmicu, kao što smo dobili Tursku u kvalifikacijama za Euro", dodao je Stjepan Tomas.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo