BIVŠI DINAMOV TRENER SASVIM OTVORENO: / 'Lovren će nam nedostajati, a da sam ja izbornik, zvao bih Sammira'

Image

Kruno Jurčić bio je član stručnog stožera u reprezentaciji koju je nakon Eura 2012. vodio Igor Štimac.

8.6.2016.
11:42
VOYO logo

"Možda bih u ovoj situaciji ozbiljnije razmišljao o Sammiru , siguran sam kako mi danas nemamo igrača takvog profila. Kao što bih možda pozvao jednog klasičnog zadnjeg veznog, poput Mate Maleša", kazao je Jurčić za Goal.

'Najbolje što Hrvatska ima'

No, ne čudi se popisu putnika za Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska javnost preopterećena poluinformacijama i dezinformacija, a svi koji dublje prate nogomet nemaju čime biti iznenađeni. To je najbolje što Hrvatska ima. Osobno me samo iznenadilo što situacija s Dejanom Lovrenom nije drugačija završila, bojim se da bi nam takav igrač mogao nedostajati."

Bolje bi bilo da imamo autsajdera u skupini

Skupina u kojoj igra Hrvatska je izjednačena, smatra Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša skupina je jako neugodna, draže bi mi bilo da u grupi imamo jednog potpunog autsajdera. Onda znate da ćete nekoga 'natrpati', pa tako sigurno biti treći. Gledao sam Češku protiv Rusije, ugodno su me iznenadili. Puno će ovisiti i o prvoj utakmici s Turskom. Tu ne smijemo ići na umjetnički dojam, već gledati isključivo kako da osvojimo bodove", izjavio je Jurčić pojasnivši:

'Bit će pravo umijeće proći skupinu'

"Češka mi djeluje vrlo ozbiljno, jaki su u stvarimo u kojima mi nismo. Kompaktna su momčad, brzo se transformiraju poslije izgubljene lopte, vrlo je neugodno igrati s njima. Turska je pak uvijek u velikoj euforiji što svakome može stvoriti probleme. Uvijek je u euforiji sve dok je momčad u igri za ozbiljnije rezultate. Kako mi s njima igramo prvu utakmicu mogu biti jako neugodni. Kod Španjolske je sve jasno, ako samo pogledate kakvih su se oni igrača odrekli možete zamisliti koliku oni imaju bazu. Hrvatska ima jako neugodnu skupinu i bit će pravo umijeće otići korak dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo