Kakva slalomska utrka /

Bio 29. u prvoj vožnji pa pobijedio: Lucas Braathen uzeo prvu pobjedu u karijeri, loš dan za Hrvate

Image
Foto: AP Images

Lucas Braathen jedva je izborio drugu vožnju u slalomskoj utrci u Wengenu. Nakon izvrsne druge vožnje Braathen je upisao prvu pobjedu u karijeri...

16.1.2022.
17:45
AP Images
VOYO logo

Norvežanin Lucas Braathen senzacionalni je pobjednik slaloma za Svjetski kup u Wengenu. 21-godišnjak ostvario je svoju prvu pobjedu u karijeri i to nakon što je u prvoj vožnji zauzeo 29. mjesto.

No, Braathen je sjajno odvezao drugu vožnju koju je postavio norveški trener, u njoj je ostvario 97 stotinki bolje vrijeme od bilo koga drugog te više od pola sata u ciljnoj ravnini gledao kako konkurenti redom ulaze u cilj sa slabijim vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto je sa 22 stotinke zaostatka na kraju zauzeo Švicarac Daniel Yule, a treće Talijan Giuliano Razzoli sa 29 stotinki slabijim vremenom.

Novi kiks Kristoffersena

Vodeći nakon prve vožnje, Norvežanin Henrik Kristoffersen na posljednjem je prolaznom cilju imao više od sekunde bolje vrijeme od Braathena, ali je troja vrata prije cilja "haklao" i ostao bez plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Wengenu su nastupila trojica hrvatskih predstavnika, ali niti jedan  nije izborio drugu vožnju. Filip Zubčić je u prvoj zauzeo 34. mjesto sa 2.66 sekundi zaostatka za Kristoffersenom, Istok Rodeš 39. sa 3.06 sekundi iza vodećeg, dok Samuel Kolega nije završio utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo