EP: NOVA IMENA ZA MALTU / Bilić pozvao Lakića, Badelja i Vrsaljka

Image

Hrvatski izbornik pozvao je uz 20 igrača i dva vratara. Zbog ozljeda nedostaju Olić, Jelavić, a kartonirani su Vukojević te Lovren.

2.11.2010.
13:22
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je u utorak popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na EURO 2012. koju će njegovi odabranici igrati 17. studenoga na stadionu Maksimir protiv Malte u 17.30 sati.

Bilić je pozvao 20 igrača i dva vratara. Nema ozljeđenih Ivice Olića i Nikice Jelavića, te Ognjena Vukojevića i Dejana Lovrena koji imaju žute kartone. Nova imena na popisu su Šime Vrsaljko, Milan Badelj i Srđan Lakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utakmicu protiv Malte ući ćemo maksimalno angažirano jer su i navijači i novinari već upisali tri boda. Uvjeren sam da ćemo mi pobijediti u toj utakmici, posljednjoj ove godine, i završiti ju na prvom mjestu naše kvalifikacijske skupine", rekao je izbornik Bilić.

Po njegovim riječima, najviše će nam nedostajati Ivica Olić koji mora na operaciju koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam se s Olićem i njegova operacija nije lagana, ali nije niti onako teška kako se predstavlja u medijima. Ovo je zapravo idealno vrijeme da riješi problem toga koljena s kojim je u posljednje vrijeme imao dosta problema i bilo je očito da nije onaj pravi. Ne bojim se za "Olu" i siguran sam da će on u nastavku sezone dati još mnogo i za Bayern i za reprezentaciju", kazao je Bilić.

Naš izbornik je napomenuo da je kod vratara prednost dao Pletikosi ispred Subašića jer je Pletikosa sad u "životnoj formi" i samo je pitanje vremena kada će stati na vrata Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za nove igrače u krugu reprezentacije, Vrsaljka i Lakića, Bilić je rekao kako svi mladi reprezentativci zaslužuju poziv, ali da samo o njihovim budućim igrama ovisi hoće li i kada će ga dobiti.

Na pitanje je li se čuo s Ivanom Klasnićem, Bilić je odgovorio da nije, ali da Klasnić ima podršku čitavog stručnog stožera i igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo uz njega jer smo uvjereni da se ova situacija oko njega ne uklapa u priču o Ivanu Klasniću", zaključio je Bilić.

Reprezentacija se okuplja u nedjelju, 14. studenoga u 18 sati u zagrebačkom hotelu "Sheraton" odakle se odlazi u Čatež u stalnu bazu reprezentacije gdje će provesti pripreme za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REPREZENTACIJA HRVATSKE:

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham Hotspur)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBRANA: Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Ivan Strinić, Jurica Buljat (oba Hajduk)

VEZA: Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Ivan Rakitić (Schalke 04), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić, Niko Kranjčar (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Iličević (Kaiserslautern)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPAD: Eduardo (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Mate Bilić (Sporting Gijon), Nikola Kalinić (Blackburn Rovers), Srđan Lakić (Kaiserslautern)

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo