IZBORNIK ZADOVOLJAN / Bilić: Naš je raspored odličan

Image
Foto: PIXSELL

U Bruxellesu je hrvatska delegacija dogovarala raspored odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Hrvatska je u skupini A sa Srbijom, Belgijom, Škotskom, Makedonijom i Walesom. Prvenstvo otvaramo s Makedonijom.

24.11.2011.
12:58
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom oko rasporeda odigravanja utakmica u našoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine koje će se održati u Brazilu.

Hrvatska će pohod prema Brazilu započeti 7. rujna sljedeće godine domaćim susretom protiv Makedonije, dok će četiri dana kasnije gostovati u Belgiji. Do kraja 2012. našu izabranu vrstu očekuje još gostovanje u Makedoniji 12. listopada, te domaća utakmica protiv Walesa 16. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu natjecateljsku utakmicu u 2013. Hrvatska će igrati na domaćem terenu protiv Srbije 22. ožujka, a samo četiri dana kasnije očekuje je gostovanje u Walesu.

Hrvatska će Škotsku ugostiti 7. lipnja, nakon čega slijedi ljetna stanka, pa gostovanje u Srbiji 6. rujna. U završnici kvalifikacija Hrvatska će 11. listopada 2013. ugostiti Belgiju te četiri dana kasnije gostovati u Škotskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, nisam vjerovao da ćemo se dogovoriti zbog izjednačenosti skupine, ali nakon šest sati pregovora postigli smo sporazum na koji smo svi ponosni. Svatko je pristao na poneki kompromis jer su sve strane bile svjesne kako je kompjutorski ždrijeb najlošije rješenje", rekao je Bilić, te nastavio:

"Naš je raspored odličan jer start je vrlo važan, a mi imamo realne šanse da iz prve četiri utakmice osvojimo veliki broj bodova. U biti, mi smo ispunili sve svoje želje, kvalifikacije počinjemo na domaćem terenu, izbjegli smo Srbe i na početku i na kraju kvalifikacija zbog dodatnih konotacija koje bi takve utakmice mogle u tom slučaju donijeti, a i izbjegli smo dva gostovanja zaredom u istom bloku utakmica. Također, dobra je stvar da će nam gostovanje u Srbiji biti jedina utakmica na početku rujna 2013., jer bez obzira na ishod, ta će nas utakmica isprazniti i psihički i fizički".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je naglasio kako je naša delegacija u pregovorima vodila glavnu riječ. "Mi smo odmah rekli da ne možemo svi biti ravnopravni, jer mi smo ipak nositelj skupine i najbolje rangirana reprezentacija i naša riječ ima veću težinu", zaključio je Bilić.

Plasman na SP u Brazilu izravno će izboriti pobjednik skupine, dok će drugoplasirana reprezentacija u dodatne kvalifikacije ukoliko ne bude najmanje uspješna u dodatnoj tablici drugoplasiranih reprezentacija iz svih devet skupina europske zone kvalifikacija. Najlošija drugoplasirana reprezentacija izgubit će mogućnost plasmana u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo