POVIJESNE UTAKMICE / Bilić: Možda sam lud, ali sam jako zadovoljan!

Image

"Možda će netko pomisliti da sam poludio, ali ja sam vrlo zadovoljan ždrijebom", rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon ždrijeba EURO-a 2012 u Kijevu.

2.12.2011.
19:35
VOYO logo

"Skupina nije lagana, ali zapravo nijedna od ovih skupina nije lagana. Bit će privilegija igrati sa svjetskim i europskim prvacima Španjolcima, te bivšim svjetskim prvacima Talijanima - čekaju nas dvije doista povijesne utakmice. Protiv Iraca će biti ratnička utakmica, u kojoj ćemo morati fizički biti ravnopravni u dvobojima, ali s njima se ipak da igrati. Bit će teško, ali mislim da imamo šanse i nadam se prolazu u četvrtfinale", izjavio je Slaven Bilić nakon ždrijeba.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 10. lipnja u poljskom Poznanu s Irskom, druga je s Italijom 14. lipnja također u Poznanu, a u zadnjem kolu 18. lipnja u Gdanjsku sa Španjolskom.

"Nije tajna da smo željeli skupinu u Ukrajini, jer smo bili bili vrlo zadovoljni s ponuđenom bazom Šahtara. Nismo još odlučili, ali kako let iz Ukrajine u Poljsku ipak traje dva sata, vjerojatno ćemo svoju pripremnu bazu ipak imati u Poljskoj", zaključio je izbornik Bilić.

Izbornik talijanske reprezentacije CesarePrandelli istaknuo je kako jednim od najopasnijih protivnika smatra Irsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam po svaku cijenu izbjeći Trapattonijevu Irsku. Španjolci su vrlo jaki i morat ćemo se psihički savršeno pripremiti za prvu utakmicu s njima", reagirao je Prandelli na ždrije.

Giovanni Trapattoni, izbornik Irske, smatra kako je dobio skupinu u kojoj igraju najjače momčadi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji Irci moraju zaboraviti da igraju s najjačima i očekujem da će ih ratnički mentalitet odvesti ka dobrom rezultatu. Ja sam optimist, samo da bude ozljeda. Sve reprezentacije u našoj skupini su jake, ali mi ćemo razmišljati samo o našoj igri", zaključio je Trapattoni.

"Dobili smo tešku skupinu, sve tri momčadi su kvalitetne. Ali, moramo misliti o sebi i pripremiti se najbolje što možemo. Dobro je što igramo u Poljskoj", rekao je izbornik Španjolske VincenteDelBosque, dodavši kako Italiju smatra najtežim protivnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike