PH u obaranju ruku / Bili mršavi ili gromade, ljevaci ili dešnjaci, imaju samo jedan cilj - što brže poklopiti protivnikovu ruku

184-ero snagatora i snagatorica okupilo se jučer u Sinju na prvenstvu u obaranju ruke. Neki se bore lijevom, drugi desnom, jedni su gotovi za nekoliko sekundi, drugi se muče po 15 minuta

11.3.2019.
22:49
VOYO logo

Dvorana puna znoja, mišića i testosterona, ali i - žena. Točnije, njih 16.

Zagrijavanje ruke počelo je, Blaženka ide u borbu za dvije minute. Sa svojih 60 kilograma ona je favoritkinja za zlatnu medalju na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela obitelj bavi se obaranjem, privlači me ovo. Svakodnevno se pripremamo, dva puta tjedno", otkrila je Blaženka.

Ne dajte da vas izgled zavara, opasna Blaženka inače je domaćica i brižna majka dvoje djece. Grubi sport u njihovu obitelj doveo je suprug i zarazio je. Viceprvakinja svijeta svakodnevno diže utege i radi na masi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni kap znoja na čelu, što se dogodilo?

"Ma brza borba, zna se to dogoditi tako. Po sekundu je potrebno da pobijediš. A ponekad i 14 minuta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto filma u Sinjskoj kino-dvorani na jedan dan se gledalo samo čiji je biceps veći.
U 24 kategorije borilo se 184 natjecatelja. Onih mršavijih od 75 kilograma, do gromada od 105 plus. Bili ljevaci ili dešnjaci, svi imaju samo jedan cilj - što brže poklopiti protivnikovu ruku.

Neki su bili gotovi nakon jednog trzaja, dok su se drugi dugo tresli i crvenili. Ivan je sve svoje protivnike oborio s lakoćom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako se osjećaš sada sa zlatom oko vrata? Odličan", rekao je Ivan, državni prvak u kategoriji do 75 kg 

"Ima li ozljeda? Zasad nije bilo. Pa uvijek se dogodi nešto, ali to je prolazno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je u Sinju inženjera računarstva, vozača autobusa i servisera klima-uređaja. Ovaj sport uskoro ulazi na paraolimpijske igre, što znači da je i na pragu da uđe na olimpijske. 

"Tehnika je najvažnija, masa nije važna, samo pravilna tehnika I čvrstina, kile uopće ne igraju ulogu", otkriva Martin Dalmiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A budući da kilogrami nisu važni, htjeli smo to isprobati. S jedne strane stola prvak Hrvatske, s druge novinarka RTL Direkta... 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike