teške ozljede glave / Bianchi i dalje kritično: Liječnici se bore za njegov život

Image

Utrka je prekinuta nakon 46 od predviđena 53 kruga, i to zbog udesa koji je doživio Francuz Jules Bianchi (Marussia), koji je, po prvim informacijama, zadobio teške ozljede glave te je prebačen u bolnicu.

5.10.2014.
12:28
VOYO logo

Britanski vozač Formule 1 LewisHamilton (Mercedes) u nedjelju je po kišnom vremenu pobijedio na utrci za VN Japana u Suzuki, no njegova pobjeda je pala u drugi plan.

Utrka je prekinuta nakon 46 od predviđena 53 kruga, i to zbog nesreće koju je doživio Francuz JulesBianchi (Marussia), koji je, po prvim informacijama, zadobio teške ozljede glave te je prebačen u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bianchi se sudario u zavoju Dunlop, krug nakon što je na istom mjestu izletio Adrian Sutil. Na mokroj stazi izgubio je kontrolu i podletio pod stražnji dio dizalice koja je u tom trenutku izvlačila Sutilov bolid. Kolima hitne pomoći u onesviještenom je stanju odmah prebačen u bolnicu.

Bianchi je hitno je operiran, priopćili su iz Marussie. Njegov otac izjavio je da mu je stanje kritično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je sin na operaciji, situacija je vrlo ozbiljna. U roku od 24 sata liječnici će imati više informacija o njegovom stanju", rekao je Philippe Bianchi.

U ukupnom poretku Svjetskog prvenstva vodi Hamilton sa 266 bodova, a slijede Rosberg sa 256 i Australac Daniel Ricciardo (Red Bull) sa 193 boda, koji je danas bio četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo