sportska drama / Belgijcu stalo srce usred utakmice, liječnici ga oživljavali na terenu

Image
Foto: Twitter

U 25. minuti, Gregory Mertens je pao na travu kao pokošen, a liječnička služba je odmah utrčala na teren i pružila mu umjetno disanje te mu defribilatorom pokušala pokrenuti srce

28.4.2015.
10:19
Twitter
VOYO logo

Prava drama odvijala se na nogometnoj utakmici između belgijskih klubova Lokerena i Genka u ponedjeljak navečer.

Nažalost, nije to bila drama u rezultatskom smislu, već se igrač druge momčadi Lokerena usred zastoja srca srušio na terenu.

U 25. minuti, Gregory Mertens je pao na travu kao pokošen, a liječnička služba je odmah utrčala na teren i pružila mu umjetno disanje te mu defribilatorom pokušala pokrenuti srce.

Bio je to pravi šok za sve sudionike utakmice i prisutne gledatelje, koje je službeni spiker nakon incidenta zamolio navijače da napuste tribine, a utakmica je prekinuta.

Mertens se trenutno nalazi u teškom stanju, prikopčan na bolničke aparate.

"Njegova sudbina je u rukama liječnika. Možemo čekati i nadati se čudu. U teškom je stanju. Ne diše samostalno. Srce mu radi preko aparata. Svi smo s njim u srcima. Obitelj i svi iz kluba", izjavio je glasnogovornik Lokerenea Herman Van de Putte.

Mertens dosad nije imao nikakvih problema sa srcem, a uredno je prošao sve liječničke testove uoči početka sezone. Za Lokeren je ove sezone odigrao 15 utakmica, uključujući i tri susreta u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo