Vaterpolski klasik / Barakude samouvjerene uoči polufinala: 'Jedva čekamo Srbiju, želimo pokazati da smo najbolji'

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Večeras od 20.30 hrvatski i srbijanski vaterpolisti igraju u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni

26.7.2018.
14:42
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

"Želimo pokazati da smo najbolji i zato jedva čekamo Srbiju", samouvjeren je uoči polufinala hrvatski branič Marko Macan.

"Oni su, uz nas, i najveći favorit za osvajanje zlata. To se zna i nema potrebe skrivati. Vrlo nezgodna momčad. Znamo ih već napamet. Znamo i da smo ih dvaput već ove godine dobili, pa onda i lani u polufinalu Svjetskog prvenstva, tako da mi imamo kvalitetu i u stanju smo ih zaustaviti. Znamo koliko možemo i znamo da možemo proći i tu stepenicu te se plasirati u finale", rekao je Macan za službene stranice HVS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude su lani u polufinalu Svjetskog prvenstva prekinule pobjednički niz Delfina. Posljednji put prije toga Hrvatska je pobijedila Srbiju u polufinala zagrebačkog europskog prvenstva prije osam godina. No, od spomenute lanjske pobjede Barakude su nanizale još dva slavlja - oba u Europa kupu.

Na ovom europskom prvenstvu Hrvatska je pobijedila sve četiri utakmice. Najteža je bila ona u četvrtfinalu protiv Crne Gore. Nakon 2:4 na poluvremenu Barakude su napravile 6:1 seriju, da bi na koncu slavile 9:7. Srbija je pobijedila Mađarsku u tom krugu, već u prvom dijelu napravivši 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinit ću sve da se prije svega i ja, ali i cijela momčad pripremimo što je moguće bolje za ovo veliko polufinale. Igrali smo s njima toliko puta da ih znamo odlično, kao i oni nas. Ono što je bitno u utakmici s njima jest da budemo vrlo koncentrirani. Srbija je momčad koja prijeti sa svih strana. Nema tu jedan ili dva igrača, tu se sve praši, zdesna i slijeva, sa sredine i s centra. Bit će teško, ali ja vjerujem u sebe i svoje suigrače", kazao je i na ovom prvenstvu sjajni vratar Marko Bijač.

Hrvatsko-srpsko polufinale igra se večeras od 20.30 sati. U kasnijem terminu igraju Španjolska i Italija. Finale i utakmica za treće mjesto igraju se u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo