senzacija na sljemenu / Austrijanac Feller neočekivano na čelu nakon prve vožnje: nitko od Hrvata nije ušao u prvih 30

Image

Prva vožnja donijela je puno iznenađenja, a prvo je priredio 37-godišnji Francuz Julien Lizeroux koji je dugo bio vodeći, a onda ga je skinuo Austrijanac Manuel Feller

5.1.2017.
17:17
VOYO logo

Austrijski skijaš 24-godišnji Manuel Feller, koji nikad u karijeri nije bio na podiju, vodi nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, a od šest hrvatskih predstavnika nitko nije uspio izboriti drugu utrku.

Prva vožnja donijela je puno iznenađenja, a prvo je priredio 37-godišnji Francuz Julien Lizeroux koji je dugo bio vodeći, a onda ga je skinuo Austrijanac Manuel Feller sa startnim brojem 21., koji bio brži za pet stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni tu nije bio kraj iznenađenjima jer 25-godišnji Amerikanac Mark Engel, koji je imao startni broj 45, ostvario treće vrijeme (+0.28), te je prvi puta u karijeri uspio izboriti drugo vožnju slaloma u Svjetskom kupu.  

Dvojicu najboljih slalomaša svijeta Austrijanca Marcela Hirschera i Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji su na četvrtom i šestom mjestu, dijele samo tri stotinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Sljemenu je startalo 75 skijaša, a 52 ih je završilo prvu vožnju. Pobjednik Svjetskog kupa iz sezone 2010/2011. i bivši najbolji slalomaš svijeta 37-godišnji Ivica Kostelić, koji je zbog ozljede koljena daleko od skijaških vrhova, bio je 51. sa 3.94 sekunde zaostatka. Elias Kolega je bio 41., Matej Vidović 48., a Filip Zubčić i William Vukelić nisu završili utrku.

Najbliži ulasku u drugu vožnju, koja je na rasporedu u 18 sati, bio je svjetski juniorski prvak u slalomu 20-godišnji Varaždinac Istok Rodeš, koji je završio na 33. mjestu i za 13 stotinki mu je izmakla druga utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo