BLAGA KAZNA / Australija mora platiti 10.000 dolara

Image

Vodstvo Davis Cupa novčano je kaznilo teniski savez zbog odbijanja odlaska u Chennai na ogled Svjetske skupine protiv Indije.

22.5.2009.
17:28
VOYO logo

Vodstvo Davis Cupa kaznilo je Australski teniski savez sa svega 10.000 dolara zbog odbijanja odlaska u Chennai na ogled Svjetske skupine protiv Indije. Australci mogu biti zadovoljni kaznom jer im je prijetila jednogodišnja zabrana nastupanja u tom natjecanju i velika novčana kazna.

Osim što će morati platiti 10.000 dolara, Australija će izgubiti prednost domaćeg terena u idućem susretu bez obzira na ime suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski teniski savez je od Međunarodne teniske federacije (ITF) zatražio premještaj Davis Cup susreta protiv Indije u neku drugu zemlju zbog sigurnosnih razloga, a nakon što njihov zahtjev nije ispunjen, odbili su poslati svoju reprezentaciju. Australci su odbili putovati u Indiju, jer je u studenom prošle godine u Mumbaiju u terorističkom napadu ubijeno 166 osoba.

Australija je druga najuspješnija reprezentacija u povijesti Davis Cupa. Amerikanci su osvojili 32 naslova, dok Australija ima 28 pobjeda u ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo