Hrvatske tenisace ceka jako tezak posao u Rimu

Objavljen je zdrijeb drugog uzastopnog ATP turnira iz Masters serije 1000, a isti je za nase igrace ispao sasvim solidan sto se 1. kola tice.

10.5.2014.
19:07
VOYO logo

Jedini koji zasada zna ime svog suparnika je Ivan Dodig, a on ce igrati protiv Argentinca Federica Delbonisa. Bit ce to njihov prvi medusobni susret.

Marin Cilic i Ivo Karlovic ce imena svojih suparnika saznati nakon zavrsetka kvalifikacija, jer im isti dolaze iz njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Cilic pobijedi igrat ce protiv pobjednika susreta izmedu Johna Isnera i Jurgena Melzera, dok bi Karlovica ocekivao daleko tezi suparnik u liku Grigora Dimitrova ili Edouarda Roger-Vasselina.

Novak Dokovic potvrdio je putem svog profila jedne drustvene mreze da je stigao u Rim i da je spreman igrati na ATP turniru iz Masters serije 1000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dokovic se ozlijedio na turniru iste kategorije u Monte Carlu, te je od tada otkazao svoj nastup u Madridu koji zavrsava nedjeljnim finalom. Dokovic je u Rimu vec odradio druzenje s tamosnjom djecicom, a u nedjelju ce odraditi i prvi pravi trening.

U prvom kolu ATP turnira u Rimu Dokovic je slobodan, a zatim ga ocekuje bolji iz susreta Radeka Stepaneka i Pabla Andujara. Rafael Nadal prvi je finalist ATP turnira u Madridu. U polufinalnom dvoboju nadigrao je sunarodnjaka Roberta Bautistu Aguta sa 6-4, 6-3 i tako se plasirao u svoj 90. finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj naslova pobjednika Masters 1000 turnira u Madridu, Rafael Nadal, plasirao se u finale pobjedom protiv sunarodnjaka Roberta Bautiste Aguta koji je vec dolaskom do polufinala ostvario svoj najveci uspjeh u karijeri na ovoj turnirskoj razini.

Nadal je do pobjede dosao ocekivano slavivsi sa 6-4, 6-3 za sat i 44 minute protiv Bautiste Aguta koji je pruzio dobar otpor. Slabije rangirani Spanjolac dva puta je oduzimao servis Nadalu, medutim imao je problema sa svojim pocetnim udarcem i nije uspio doci do prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je prvi set rijesio breakom odmah nakon sto je izgubio svoj servis te je tako ekspresno vratio prednost na svoju stranu dok je u drugom setu odmah stigao do dvostrukog breaka i uspjesno dovrsio posao.

Ovo je Nadalu 90. finale, a u Madridu ima vec tri osvojena naslova, prvi protiv Ivana Ljubicica jos u dvoranskom izdanju turnira 2005. godine, drugi protiv Rogera Federera 2010. te posljednji prosle godine protiv Stanislasa Wawrinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Madrid: Nishikori u ljepotici turnira slavio protiv Ferrera i izborio prvi finale iz serije Masters 1000

Japanac Kein Nishikori pridruzio se Rafaelu Nadalu u finalu ATP turnira u Madridu iz serije Masters 1000. Nakon gotovo tri sata velike borbe Nishikori je sa 7-6(5), 5-7, 6-3 slavio protiv Spanjolca Davida Ferrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanac je po cetvrti put u sedmom medusobnom ogledu nadigrao spanjolskog „maratonca", cime se po prvi puta u karijeri plasirao u finale turnira iz ove kategorije. Cijeli se mec moze sagledati kroz posljednji servis-gem Japanca koji je trajao 20-ak minuta!

Nishikori je do pobjede dosao na 10. mec-lopti (devetoj u tom gemu), nakon sto je prethodno spasio cetiri break-lopte izvrsnim servisima. Gem je, kao i mec, bio prepun prelijepih poena i dugackih izmjena, te obojici tenisaca treba skinuti kapu za predstavu koju su pruzili na terenu Manola Santane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nishikori je spasio cak 12 break-lopti, sam ih je realizirao tri od sedam, a u konacnici je osvojio tek jedan poen vise od spanjolskog suparnika (117-116).

Nadal i Nishikori ce takoder po sedmi put na teren, medutim za razliku od susreta s Ferrerom, Japanac protiv Nadala jos uvijek ceka na prvu pobjedu. Jedini su dosadasnji susret na zemlji igrali prosle godine u Roland Garrosu i tada je Nadal slavio glatko s 3-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo