Ivanišević sprema novo iznenađenje, a počelo je sjajno!

Suradnja Gorana Ivaniševića i Marina Čilića započela je sjajno. Hrvatski tenisač pobjednički je otvorio novu sezonu, te u 1.

30.12.2013.
9:44
VOYO logo

Čilić je poslije dva sata i 22 minute borbe slavio 6-7(3), 7-6(5), 6-4. Bio mu je to četvrti meč u karijeri protiv Istomina i četvrta pobjeda, ali je prvi put ispustio set.

Ime protivnika moglo je ovoga puta zavarati neiskusnog promatrača, ali Istomin, koji je prošle godine dohvatio 33. poziciju i renking karijere, tradicionalno dobro igra na betonu početkom godine. Prošle je godine sezonu otvorio s dva četvrtfinala upravo u Australiji, a sjajan servis na ovoj podlozi davao mu je pravo na optimizam i uoči meča s Čilićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo tako je i počelo. U prva dva seta nijedan tenisač nije uspio oduzeti servis suparniku, pa je odluka padala u tie-breaku. U onom drugom je Istomin vodio 4-2 i bio je blizu pobjede, ali Čilić se uspio vratiti i osigurati treći set. U njemu je napokon došao do breaka koji ga je u konačnici lansirao do trijumfa.

Čilić ovoga puta nije pokazao poznate oscilacije u igri, a servis je radio sjajno kad je najviše trebalo. Posljedica je to suradnje s Goranom Ivaniševićem, koji je na početku australske turneje bez dlake na jeziku definirao najveći Čilićev dosadašnji problem – servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marin će od sada servirati kao Pete Sampras. Sve smo riješili korekcijom bacanja lopte malo niže i prema naprijed, tako da se na servisu više neće savijati kao stablo u oluji", objasnio je Goran, koji će Čilića pokušati dovesti tamo gdje po kvaliteti pripada, u sam vrh svjetskog tenisa.

U 2. kolu će Međugorac, koji je trenutno na 37. mjestu ATP ljestvice, igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova. Peti nositelj i 23. igrač svijeta svladao je na startu turnira Nizozemca Robina Haasea sa 6-2, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi meč u novoj sezoni odigrale su i tri hrvatske tenisačice, Donna Vekić, Ajla Tomljanović i Petra Martić, ali sve tri su izgubile u prvom kolu WTA turnira u kineskom Shenzhenu.

Od Ajle Tomljanović je s 3:6,4:6 bolja bila Njemica Anikke Beck. Čehinja Klara Zakopalova bila je prejaka za Donnu Vekić, završilo je 6:3, 7:5. Najbolji otpor pružila je Petra Martić, ali i ona ja kraju izgubila od Amerikanke Vanie King. Nakon dva sata i 20 minuta igre, završilo je 7:5, 4:6, 6:3 za King.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo