STRAVA NA DERBIJU / Argentinska javnost zbraja žrtve 'Superclasica'

Image
Foto: AP

Dvojica redara zaštitarske tvrtke Security Tec izgubila su život nakon stampeda gostujućih navijača pošto je Silva smanjio zaostatak Boce. Također, jedan navijač u kritičnom je stanju, dok su još 24 osobe teško ozlijeđene.

29.10.2012.
14:12
AP
VOYO logo

BUENOS AIRES - U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu, argentinskom 'Superclasicu' River Plate i Boca Juniors su na stadionu Monumental Antonio Vespucio Liberti pred 64.000 gledatelja odigrali 2:2.

River je vodio 2:0, no Boca je u posljednjih 15 minuta uspjela izjednačiti rezultat. Golove za 'Millonariose', kako glasi Riverov nadimak, postigli su LeonardoPonzio u drugoj minuti nakon velike pogreške vratara Agustína Oriona, te RodrigoMora u 70. minuti, a za Bocu Santiago Silva iz kaznenog udarca u 75. minuti, te WalterErviti u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan poslije susreta argentinska javnost zbraja crne brojke svog 'Superclasica'. Naime, dvojica redara zaštitarske tvrtke Security Tec izgubila su život nakon stampeda gostujućih navijača pošto je Silva smanjio zaostatak Boce. Također, jedan navijač u kritičnom je stanju, dok su još 24 osobe teško ozlijeđene.

Bilo je to 339. izdanje 'Superclasica', prvo nakon 17 mjeseci jer je River prošlu sezonu proveo u drugoj ligi. Ukupno gledano Boca je uspješnija sa 126 pobjeda, River je pobijedio 107 puta, dok je 106 utakmica završilo bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo