ARGENTINCI ISTRAŽUJU SMRT MARADONE, SVI UPERILI PRSTOM U JEDNOG ČOVJEKA: / 'Želite znati za što sam odgovoran?'

Image
Foto: Profimedia

Maradona je umro u srijedu u dobi od 60 godina

30.11.2020.
8:32
Profimedia
VOYO logo

Argentinski tužitelji odlučili su istražiti okolnosti smrti nogometne zvijezde DiegaMaradone i u nedjelju naredili da se pretraži kuća njegova osobnog liječnika, izvijestio je ured lokalnog tužitelja.

Nalog za pretresom zatražili su tužitelji iz bogatog predgrađa Buenos Airesa, San Isidra, a potpisao ga je lokalni sudac, stoji u izjavi tužiteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer, u subotu nastavili smo s istragom i prikupljanjem dokaza. Nastavljamo uzimati izjave od brojnih osoba, među kojima su i članovi rodbine preminulog," stoji u priopćenju.

"Nakon prikupljenih podataka i dokaza, lokalno tužiteljstvo smatralo je potrebnim obaviti pretres kuće i ordinacije liječnika Leopolda Luquea", stoji u priopćenju tužiteljstva u kojemu se ne navodi što je potaknulo istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradonin odvjetnik Matias Moria u četvrtak je rekao da će zatražiti punu istragu o okolnostima u kojima je umro Diego Maradona, kritizirajući pritom, kako je rekao, sporu reakciju hitne službe, kojoj je trebalo više od pola sata da stigne do slavnog nogometaša.

Oglasio se liječnik

Luque, protiv kojeg se vodi istraga nakon smrti svjetske nogometne zvijezde, rekao je u nedjelju da je "činio sve što je mogao, pa i nemoguće" za pacijenta koji je "radio što god je htio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Želite znati za što sam odgovoran? Za to što sam ga volio, što sam se brinuo za njega, što sam mu produljio život i učinio ga boljim", rekao je Luque jecajući na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Leopoldo Luque (39) smatrao se "prijateljem" Diega Maradone koji, rekao je, za njega nije bio "samo pacijent, nego i otac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da ne zna zašto nogometaš u svojoj rezidenciji u Tigreu nije imao defibrilator u slučaju srčanog zastoja i da on nije bio njegov izabrani liječnik.

"Ja sam neurokirurg", istaknuo je Luque koji je 3. studenog operirao Maradonu zbog hematoma mozga. "Brinuo sam se za njega (nakon operacije). Ponosan sam na sve što sam učinio. Nemam što skrivati. Stojim na raspolaganju pravosuđu", dodao je Luque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona je umro 25. studenog od srčanog zastoja, u svojoj postelji. Bio je "nemoguć", rekao je Luque. "Trebao je ići na rehabilitaciju (nakon operacije). Nije htio, a nije htio ni pomoć fizioterapeuta".

"Psihijatrica je tražila da ispred njegove kuće uvijek bude vozilo hitne pomoći. Ne znam tko je kriv zbog toga što (toga dana) nije bilo hitne", dodao je neurokirurg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima Leopolda Luquea, Diego je bio "veoma tužan, htio je biti sam, ne zbog toga što nije volio svoje kćeri i obitelj, ili ljude oko sebe (...) Bio je hrabar".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo