'Dalje nego '98.' / Analiza Igora Štimca: 'Očekujem još značajniju pobjedu tijekom prvenstva'

'Priželjkujem da ova momčad napravi puno više nego što smo mi napravili 1998.', kazao je Igor Štimac za RTL Direkt

21.6.2018.
22:44
VOYO logo

Veličanstvenu 3:0 pobjedu Hrvatske nad Argentinom u RTL Direktu komentirao je bivši izbornik Igor Štimac.

Gospodine Štimac, gdje biste ovu utakmicu svrstali, ide li ova pobjeda na vrh zajedno s pobjedom nad Njemačkom 1998.?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je ovo jedna od najvećih pobjeda, ali još je rana faza natjecanja. Kao i svi Hrvati očekujem još značajniju pobjedu na ovom natjecanju.

Nismo očekivali da će Hrvatska deklasirati Argentinu, čime vas je Dalić najviše iznenadio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjeli smo da su Argentinci dosta sterilni, da sva njihova vjera leži u nečem magičnom što bi Messi trebao proizvesti. Protiv Nigerije smo odigrali jednu učinkovitu utakmicu. Podcijenili smo vrijednost ta tri boda. Dobili smo prednost i samopouzdanje za ovako važnu utakmicu. Vidjelo se da što je vrijeme dalje teklo - nervoza se povećavala kod Argentinaca. Bili su osuđeni na poraz. Momcima svaka čast.

Messi nije imao ni jednu jedinu priliku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je evidentno svjestan da oko sebe nema igrače s kojima raspolaže u Barceloni, ovo je drugi način igre. Lopta ne dolazi prema njemu onoliko koliko dolazi u Barcelonu. Puno je hendikepa u igri kod njih. Prava vrijednost kod nas je da imamo prostora za napredak. Kad je trebalo nagaziti protivnika nagazili smo ga, kad smo trebali biti strpljivi bili smo strpljivi.

Što biste vi na mjestu Zlatka Dalića napravili za treću utakmicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priželjkujem da ova momčad napravi puno više nego što smo mi napravili 1998. Međutim, kao što su rekli izbornik i Lovren, ostanimo skromni, ponizni, čvrsto na zemlji. Čeka nas težak protivnik Island, to treba odraditi. I onda ćemo vjerojatno ići na jako neugodnu Dansku. Tek nas čekaju utakmice u kojima ćemo imati ulogu favorita, a to je puno teže.

Treba li odmarati igrače protiv Islanda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo na klupi za pričuve dovoljno kvalitetnih zamjena. Večeras su to pokazali. Imamo rotirati, to nam je bila boljka 1998. jer smo igrali s 12 igrača. Neka izvuku lekcije iz naših pogrešaka. Vidimo snagu jedne Francuske, jedne Španjolske, Brazila.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo